De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Côte & Kreeft, een heerlijk recept speciaal voor onze Naober-lezers van Eric van Det, chef en BBQ-specialist van Roost. Côte de Boeuf is de rib-eye gesneden met bot en een extra randje vet, dat geeft extra smaak aan je vlees.
Wat is er nou lekkerder dan deze heerlijk sappige short Smokey Dutch Short Ribs te zien garen. Smokey Dutch Oven Short Ribs, een heerlijk recept speciaal voor onze Naober-lezers van Eric van Det, chef en BBQ-specialist van Roost.
Eten wat de Achterhoekse pot schaft. Dit recept voor ouderwetse Arftensoep komt nog uit het begin van de vorige eeuw. Erwtensoep maken we 's winters nog steeds graag. Wat is uw favoriete recept?
Dutch Oven Appels is een heerlijk recept speciaal voor onze Naober-lezers van Eric van Det, chef en BBQ-specialist van Roost. Heerlijk voor de wat koudere dagen, lekker warmen bij het vuur met een heerlijk heet Dutch Oven Dessert.
Vroeger werd de hooikist gebruikt om eten in te laten garen of warm te houden. Tegenwoordig kunnen we een hooikist gebruiken om de energierekening laag te houden. Hoe? Maak zelf een hooikist of kookzak om op deze manier te koken.
Dit recept voor bruine bonensoep met kaas/uienbrood is van Frieda te Lindert uit Barchem van de de Potten- en Pannenclub. Dat wordt smullen deze winter! Probeer ook eens de bruine bonensoep zoals oma hem maakt!
Cast Iron Skillet Smokey Pancakes, een recept van Roost Buitenkoken. Een heerlijk rokerige Amerikaanse variant van de Hollandse pannenkoek voor het ontbijt of de lunch met een subtiele smaakbeleving van zoetigheid en rook.
Poddik-in-de-tromme is een gerecht uit de Achterhoek. In andere delen van het land heet dit Jan-in-de-zak en wordt het gegeten met stroop en boter. In Overijssel wordt Jan-in-de-zak pörk genoemd. Dit recept is van Jo van Lamoen.
Gingerbread, een traditie die is komen overwaaien uit Amerika. Maar omdat het leuk is om met de kinderen te doen, nemen we deze traditie graag over. Daarom hier het recept voor 'gingerbread' om mannetjes en huisjes van te maken.