Naober logo
Geef nu het jubileumnummer voor € 4,50 cadeau.
Klik hier!
Asperge risotto van Stan &Co. Bron receptenspecial

GEMAAKT MET LIEFDE UIT EIGEN KEUKEN

Signature dishes van bekende chefs om thuis net zó te genieten

Koken 27 maart 2020 0

Vanwege de coronacrisis moet de horeca haar deuren sluiten. Om je toch te kunnen voorzien van de heerlijke gerechten uit onze favoriete keukens, zijn een aantal chefs gevraagd om hun signature dish met ons te delen. Normaal gesproken is dit het geheim van de chef, maar voor nu maken zij een uitzondering. Wij hebben de lekkerste recepten op een rijtje gezet, zodat er thuis net zo lekker gekookt kan worden.

Eat your greens
Het Hollandse goud kan STAN&CO op dit moment niet serveren, maar de boeren die deze zalige groente verbouwen, hebben dit niet voor niets gedaan. Loop de asperges dus niet voorbij in de supermarkt, maar neem ze mee naar huis. Ga voor de klassieke bereiding of wees lekker creatief. Een asperge risotto met een krokant eitje, please.

Benodigdheden asperge risotto (4 personen)
500 g asperges
1,5 liter water
50 g roomboter
½ citroen
500 g risotto rijst
1,5 kookvocht van de asperges
500 gr mascarpone
50 ml olijfolie
10 g knoflook
150 g gesnipperde ui
4 eieren
50 g panko
100 ml eiwit
50 g bloem

Bereidingstijd: 1 uur

  1. Schil de asperges twee maal en snijd mooi gelijkmatig af. Breng het water aan de kook en voeg daar boter, citroen en zout aan toe en kook de schillen en kontjes mee.
  2. Vang het kookvocht op en gaar hier de asperges in. Laat ze 1 minuut doorkoken en in het kookvocht afkoelen.
  3. Verwarm het kookvocht zonder asperges opnieuw. Fruit de ui en knoflook in de olijfolie en zet de rijst aan tot het glazig is.
  4. Blus af met de aspergebouillon tot het geheel net onder staat. Blijf dit langzaam roeren en voeg beetje bij beetje het vocht toe.
  5. Controleer tussendoor op gaarheid – de rijst mag nog een beetje bite hebben.
  6. Als het mooi gaar is, roer je de mascarpone door en twee asperges in kleine stukjes.
  7. Kook de eieren in 3 minuten zacht gaar. Pel ze en rol door het bloem. Vervolgens door het eiwit en de panko. Frituur de eieren 2 à 3 minuten.
  8. Schep de risotto in het midden van een bord. Steek de overige asperges erin en leg daar een krokant eitje op.

Bron: Receptenspecial

Plaats een reactie

0 Reacties