Groenten fermenteren: van seizoen tot seizoen. In dit boek boordevol prachtige foto’s en infographics bundelen Sam Dewilde, Leentje Speybroeck en Emelie Heller hun inzichten over fermenteren én hun lekkerste recepten.
Als wij met de verwonderende blik van kinderen naar de wereld zouden kijken, zou die er heel anders uitzien. Dat is de kern van het nieuwe boek Mijn druppel op de gloeiende plaat van Coby Goederond.
Vaak denken we bij duurzaam wonen aan dure ingrepen als een warmtepomp, zonnecollectoren en HR+++ glas. Maar elke groene stap telt, hoe klein ook. Tien budgetvriendelijke ideeën die je huis of tuin een stukje groener kleuren.
Verse kervel, peterselie, selderij, tuinkers of radijs in de winter kan heel goed. Zaai deze kruiden nu in een goed met grond gevulde bloempot. Zet ze buiten in de koude bak of kweekbak of binnen op een koele, maar zonnige plek.
Voor onze pagina 'Hebbedingen' in Naober krijgen we soms de meest fantastische dingen gemaild. Zoals deze prachtige designkraan van Settimelli. Wat een eye-catcher in de keuken!
De botanische woontrend maakte droogbloemen weer helemaal hip. Met deze drie schikkingen kun je de zomer nog even bewaren. Ga creatief aan de slag en doo 't zelf met ons stappenplan!
Dit kookboek is voor iedereen die van lekker eten houdt en Salland een warm hart toe draagt. Het boek bevat traditionele en eigentijdse gerechten. Sallandse spreuken en gezegdes over eten maken dit Sallandse kookboek compleet.
Van de groep boeren die meer dan 5000 jaar geleden besloot hunebedden te bouwen, weten we weinig. Hoe leefden deze mensen en waarin verschilt onze tijd wezenlijk van die van de hunebedbouwers?
In Het Mantelzorg Alfabet beschrijft Ingrid Keestra - aan de hand van de letters van het alfabet - dingen waar ze tegenaan liep toen ze vijftien jaar lang de mantelzorg deed voor haar moeder die aan Alzheimer leed.