Naober logo
Geef nu het jubileumnummer voor € 4,50 cadeau.
Klik hier!
Boerenomelet recept

Recept: zo bak je een heerlijke klassieke boerenomelet

Koken 9 februari 2024 0

Een boerenomelet is een typisch naober-gerecht, een volksmaaltijd. Met een boerenomelet maak je de restjes uit je koelkast op. De basis van de omelet bestaat uit eieren en melk, maar voor de rest ben je vrij om hem naar eigen smaak af te maken. Een bosuitje doet het echter altijd goed en datzelfde geldt voor onder meer spinazie en champignons. Hieronder een recept om een uiterst smakelijke boerenomelet te maken voor 1 persoon.

Ingrediënten boerenomelet:

  • 2 eieren
  • Bosui fijngesneden
  • 1 kleine aardappel in blokjes gesneden
  • 1/2 rode paprika in kleine stukjes gesneden
  • Handvol in plakjes gesneden champignons
  • Handvol spinazieblaadjes
  • Optioneel: geraspte kaas, peterselie en/of bieslook

Bereidingswijze:

  1. Verhit een beetje olijfolie of boter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur.

  2. Voeg de fijngehakte bosui toe aan de pan

  3. Voeg de blokjes aardappel toe aan de pan en bak ze tot ze gaar en lichtbruin zijn (5-7 min).

  4. Voeg de paprika en champignons toe en bak mee tot ze zacht zijn (3-5 min).

  5. Voeg de spinazieblaadjes toe aan de pan en bak ze kort mee tot ze net verwelkt zijn.

  6. Breek de eieren in een kom en klop ze los met een vork. Breng op smaak met zout en peper.

  7. Giet de losgeklopte eieren gelijkmatig over de groenten in de pan. Verspreid de eieren gelijkmatig over de pan.

  8. Bak de omelet op middelhoog vuur tot de onderkant stevig is en de bovenkant bijna volledig gestold is.

  9. Als je kaas wilt toevoegen, strooi dan wat geraspte kaas over de bovenkant van de omelet.

  10. Vouw de omelet voorzichtig dubbel met een spatel en laat nog een minuutje op laag vuur bakken tot de kaas gesmolten is en de eieren volledig gestold zijn.

  11. Schuif de omelet op een bord en serveer direct, eventueel gegarneerd met de peterselie of bieslook

Jeen Grievink

Geboren en getogen Achterhoeker. Kroop uit z'n ei in de stad, groeide op in een pittoresk grensgebied. Besloot uiteindelijk te gaan schrijven. En doet dat nog steeds.

Plaats een reactie

0 Reacties