De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Een heerlijke klassieke combinatie van kip met bladerdeeg met groenten en fruit. Kip in de hoed.
Kent u dat, van die recepten waar de hele familie van smult. Vaak een grote pan vol, want zo'n recept maak je niet in een kleine hoeveelheid, er is genoeg voor iedereen! Deze rijk gevulde bruine bonensoep bijvoorbeeld.
Een echt Hollands gerecht met een Latijns-Amerikaanse twist. Lekker pittig en smaakvol. Klik hieronder voor nog meer varianten op de klassieke zuurkoolschotel.
Altijd lekker, deze klassieke gegratineerde zuurkoolschotel.
Grieperig of gewoon rillerig op een natte herfstdag? Dan is er niets lekkerder dan een kop warme kippensoep. En de kippensoep die oma vroeger maakt is natuurlijk het allerlekkerste!
Herfststoofpot met riblap is zo'n gerecht dat typisch bij de tijd van het jaar past. Een bokbiertje erbij is een prima optie.
Courgettes zijn in veel gerechten te gebruiken en prei is veelzijdig. Beide groenten komen samen in deze courgette/preisoep, een recept van Rikie Keppels uit Borculo, een van de leden van de roemruchte Potten- en Pannenclub.
Een kleurrijk gerecht en verrassend qua smaak. Normaal gesproken, gebruik je rundercarpaccio, nu gerookte kipfilet. Een prima en smakelijke variant voor alle zwangeren en voor iedereen die niet van rauw vlees houdt.
Judith van Waterink Keukenmakerij smult elke keer weer van oma's heerlijke groentesoep. Al jaren een succesrecept in veel Nederlandse keukens. Zij deelt haar recept met ons.