De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Foeksandijvie met karnemelksaus is een Veluwse variant op stimpstamp. ‘Foeksen’ betekent: door elkaar stampen. Het Veluwse tintje is de gebonden karnemelkse saus.
Geniet van een heerlijk dessert met deze eenvoudig te maken gevulde appels uit de oven. Met noten, honing en kaneel krijg je een warme, smaakvolle traktatie die op elk moment van het jaar perfect is!
Heerlijk met knapperige sla. Dat is deze lekkere hartige taart met naast het uitje en de knoflook Kernhemmer kaas als bijzonder hoofdingrediënt.
Johan Slooijer van Cavallo Keukens is dol op pasta! Probeer zijn snelle en smaakvolle recept voor pasta pesto met kip, rucola en pijnboompitten. Eenvoudig te maken en heerlijk romig. Eet smakelijk!
Probeer deze heerlijke ovenschotel met wijnzuurkool, romige aardappelpuree, spekjes en oude kaas. Simpel, snel en vol smaak – perfect voor een hartverwarmende maaltijd in slechts 30 minuten!
We blijven met deze temperaturen nog lekker even bij de boerenkool. Nu met paprika. Maar er zijn ook veel variaties mogelijk. Zie onder de bereiding. Dit recept is voor vier personen.
Klaar voor een supersnel recept? Maak eens een Poké Bowl, een Hawaïaans gerecht dat met zijn roots diepgeworteld is in de Japanse keuken. Ideaal voor drukke dagen! Want, snel klaar en ook nog eens gezond.
De winter vraagt om een lekker suddergerecht. Bij ons thuis is de ouderwetse jachtschotel favoriet. Een recept van oma die van dochter naar dochter gaat. Met suddervlees, appeltjes, aardappelpuree en bruine bonen.
Lezeres Marie José verraste ons met dit heerlijk pappardelle recept met biefstuk en gorgonzolasaus. Een tip! Lees het recept goed door voor je begint. Het recept is eenvoudig te maken, maar er zijn wat verschillende handelingen.