De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Een heerlijk recept uit de culinaire nalatenschap van de Potten- en Pannenclub. Amateur koks en kokkinnen uit de regio. Dit keer Els van Boxtel uit Angerlo met haar pittige kapucijnerschotel 'La Surprise'.
Een heerlijk recept uit de culinaire nalatenschap van een illuster gezelschap: de Potten- en Pannenclub. Amateur koks en kokkinnen uit de regio. Dit keer een makreelsalade van Frieda te Lindert uit Barchem
Een heerlijk hapje voor tussendoor tijdens de Pasen, met of zonder borrel.
Klassieke pittige winterkost, met lamsvlees als variant, die heel lekker gecombineerd kan worden met spruitjes en puree.
Sommigen rillen ervan, maar bij sommigen zal het water in de mond gaan lopen. Het is zo’n recept wat iedereen kent van “vrôgger” toen dit werd gemaakt nadat een varken was geslacht. Er zijn vele familierecepten., bv deze variant.
Dat is nog eens een originele presentatie, paling in een bloempotje! Let er wel op dat de paling op verantwoorde wijze is gevangen.
Sinterklaas en kerst domineren het huidige tijdsbeeld, inclusief de pepernoten en banketstaaf. Daarom nu eens iets verfrissends anders, amandelmuffins die lekker zijn voor klein én groot.
Minder vlees is de trend, maar dan wel graag zonder dat je het mist. Dit recept van Chef Kuipers van het Wapen van Heeckeren in Hummelo voldoet helemaal aan de eisen.
Het is handig én gezond om met de seizoenen te koken. Men neme een flinke gerookte makreel, een pondje aardappelen en een flinke lepel crème fraîche en u bent al halverwege deze geliefde maaltijdsalade. (4 personen)