De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Met de feestdagen wordt er veel getafeld. Heb je genoeg van al dat eten? Maak dan eens deze heerlijke maaltijdsalade met geitenkaas. Niet alleen smakelijk, ook nog eens gezond!
Snelle en smaakvolle Italiaanse penne met geroosterde witte asperges, citroen-basilicumolie en olijven. Een fris en modern gerecht dat in 25 minuten op tafel staat!
Tot ongeveer juni kun je genieten raapstelen. We kennen ze allemaal wel van de overheerlijke, frisse voorjaarsstamppot met spekjes. Maar je kunt met raapstelen zoveel meer! Maak bijvoorbeeld eens deze frittata.
Bosui, de perfecte smaakmaker voor bijna ieder gerecht. Wat dacht u bijvoorbeeld van een zoeteaardappelgratin met bosui? Super lekker en vrij simpel om te maken! Bovendien is zoete aardappel heel gezond!
Een zomerse snelle salade met een lekkere knapperige bite van gefrituurde ravioli.
Het is weer de tijd van het witte goud: Asperges! Nu maar eens gewoon op de klassieke manier bereid met ham en een gekookt eitje. Lekker met krieltjes en een Hollandaise-sausje.
Nu eens een keer niet de combinatie van vlees met hartig maar vis. Zalm op bladerdeeg, een hoofdgerecht voor vier personen.
Ga je asperges maken, maar gooi je het asperge-afval altijd weg? Zonde! Want dit schilafval is de basis voor een heerlijke aspergesoep. Bovendien gebruik je de asperge zo helemaal en gaat er niks verloren.
Een heerlijk recept : een keuze uit de culinaire nalatenschap van de Potten- en Pannenclub. Amateurskoks en -kokkinnen uit de regio. Dit keer een heerlijke aspergesalade met naegelholt van Sonja van de Rhoer.