De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.

De varkensschenkel, ook bekend als haxe, is een variant op de veel duurdere kalfsschenkel maar wel erg lekker. Een ouderwets recept dit keer, maar dit doet bij de oudere generatie ongetwijfeld het water in de mond lopen. In

Stoofschotels lenen zich perfect voor het gure herfst- en winterweer en zijn bovendien bijzonder lekker. Onderstaand recept is een ultieme traktatie voor stoofschotel-liefhebbers, boordevol smaak!

Vandaag een heel bijzonder recept die je het water in de mond doet lopen. Een eenvoudig gerecht met een twist waardoor het nèt even anders is dan anders. Eet smakelijk!

Heb je een drukke dag... hierbij een heerlijk en gezond 'broodje gemak'. Lekker en snel klaar!

Heerlijk! Een zoete en pittige vegetarische maaltijd (voor twee personen). In een kwartiertje tijd heb je dit heerlijke gerecht op tafel staan. Het is lekker op een koude winterdag vooral omdat het pittig en zoet is.

Elke herfst zijn de veenbessen op hun best qua smaak en kunnen ze geoogst worden. Daarom hebben we hier een lekker recept voor je van dit gezonde besje met geneeskrachtige eigenschappen. Maak deze heerlijke veenbessenmousse.

Ze zijn er weer… spruitjes! Sommige mensen (en de meeste kinderen) vinden spruitjes niet lekker vanwege de bittere smaak. Dit recept komt van één van onze collega’s en zij zegt dat zelfs haar kinderen zo lekker meesmullen.

Stamppot boerenkool, dat kennen we allemaal. Lekker met een stukje worst en wat zuur. Maar wist je dat boerenkool zich ook leent voor verrassende andere recepten? Probeer deze hartige boerenkooltaart eens!

Dikke jennen-soep is een stevige maaltijdsoep uit de omgeving van Zutphen. Deze maaltijdsoep dankt haar naam aan de witte bonen (‘dikke jennen’) uit snijbonen, die erin zijn verwerkt. Het recept is van Jo van Lamoen.