De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Het is vakantie en met druilerig weer kunnen de kids zich opperbest vermaken met het bakken van koekjes. De geur van versgebakken koekjes in huis is toch onweerstaanbaar? En dan samen opsmullen als ze nog een beetje warm zijn.
Een boerenomelet is een typisch naober-gerecht, een volksmaaltijd. Met een boerenomelet maak je de restjes uit je koelkast op. De basis van de omelet bestaat uit eieren en melk.
We hebben deze week weer zo'n heerlijk recept voor je van één van onze lezers. Snel klaar en verrassend lekker. Dat willen we op drukke werkdagen allemaal wel! Wij hebben hem al geprobeerd en hebben gesmuld. Geniet ervan!
Vanavond even bijpraten met vrienden? Ga dan gezellig aan de eettafel zitten met deze heerlijke borrelhap met camembert! Warm uit de oven en dan dippen met stokbrood. We geven je zowel een hartig als een recept voor de zoetekauw.
Kom je net terug van de wintersport en heb je 'Sehnsucht' naar die heerlijke Oostenrijkse pannenkoeken? Of wil je alvast in de stemming komen. Kijk dan hier voor het oud Oostenrijkse recept van Kaiserschmarrn.
Een heerlijk ouderwets recept uit het kookboekje van oma. Stamppot erwten met bokking (oftewel haring).
In de winter is het heerlijk genieten stoofpotjes. Probeer ook deze vegetarische stoofpot met kikkererwten eens. Zonder uren te wachten op je stoofvlees heb je doordeweeks in een mum van tijd een gezonde stoofpot op tafel.
Oud & Nieuw draait niet alleen om vuurwerk en feest, maar ook om smaakvolle tradities. En wat is er nou traditioneler dan zelf oliebollen bakken voor de jaarwisseling? Met dit recept kun je heerlijke, luchtige oliebollen maken.
Erwtensoep is een bijzonder populaire soep in de wintermaanden. In de volksmond wordt deze ook wel snert genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn erwten het basisingrediënt voor deze soep.