De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Knapperige groentes? Gril ze dan op een grillplaat of barbecue. Door de hoge temperatuur verbranden de suikers bijna en dat geeft die specifieke roostsmaak. Groentes blijven niet alleen knapperig maar behouden ook meer vitamines.
Deze ‘sla etcetera’ is ideaal voor de zondag. Dan mag het allemaal wat makkelijker en sneller. Maar deze salade met spekjes, kaas en croutons is vooral ook erg lekker.
Soms heeft u even weinig inspiratie en stelt u zichzelf de vraag "wat eten we vandaag?". Roost Buitenkoken inspireert u graag. Dit keer met het recept "Spicey sate’s " met gegrilde Chinese kool.
Dit is geen flauwe tosti van twee laffe boterhammen met smakeloze kaas, waarbij de ketchup de redding is. Nee, dit is een tosti – heuse toast – voor lekkerbekken!
Vitello tonnato is het lekkerst, als de pure smaken goed uitkomen. Zo min mogelijk gedoe dus bij de bereiding van deze combinatie van kalfsvlees en tonijn. Tip vooraf: koop verse tonijn. Deze voelt stevig aan en ruikt fris.
Een bekend gezegde is: niet het vele is goed, maar het goede is veel. Dat geldt zeker voor de kleine, maar fijne hapjes waarvoor te rade gingen bij meesterkok Rolande Kuenen.
Wat eten we vanavond? Vandaag: spinaziegratin voor 2 personen. Gratin is de kooktechniek waarbij een ingrediënt met broodkruim en/of kaas afgetopt wordt om vervolgens onder de gril te garen zodat er een knapperige korst ontstaat.
Het is lente en dat betekent weer… asperges! We hebben hieronder een heerlijk lenterecept van groene asperges opgerold in lasagnevellen in een romige geitenkaassaus en een topping van krokante croutons.
Met de lente in aantocht zijn de meeste mensen wel klaar met de erwten- en bonensoep. Wat vrolijkers dus! Eric van Veluwen bereidt een zonnige paprika-tomatensoep.