
Winterse Grilled Fruit Delight met Chocolade & Karamel – Het Perfecte Kerstdessert
Smaak & Eenvoud
Gastartikel Koken 19 december 2025 0Tijd 15 min.
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk.
Op zoek naar een spectaculair maar simpel kerstdessert? Deze gegrilde meloen en ananas met gesmolten chocolade en zelfgemaakte karamel brengen warmte en magie op je wintertafel. Een feestelijk nagerecht dat indruk maakt, zonder stress in de keuken!
Ingrediënten
- Watermeloen
- Ananas
- Cantaloupe meloen
- Je favoriete chocolade
- 80 ml water
- 350 gr suiker
- Zout
- Peper
Bereidingswijze:
Zet de BBQ op hoog, doe de kap dicht en de skillet op de zijbrander. Doe het water en de suiker in de skillet en roer het af en toe door. Roer het wat vaker wanneer het begint te bubbelen.
Snij tussendoor kleine stukjes van de chocolade. Schil en snij de meloen en ananas in mooie stukken. Wanneer de BBQ + 220 graden is leg je de meloenen en ananas erop. Wanneer je grillstrepen perfect zijn, leg ze nog even 4 minuten op het indirecte rooster, voeg peper toe naar smaak.
Karamel in de skillet op de zijbrander.
De BBQ die wij gebruiken, de Grandhall Elite G4, heeft een krachtige zijbrander en in combinatie met een Camp Chef skillet kun je daar heerlijk karamel in bereiden. Zet de zijbrander op hoog vuur. Wanneer je suiker-water mix een koperachtige, goudbruine kleur heeft zet je de zijbrander uit. Voeg een beetje zout toe voor de smaak. Laat het iets afkoelen en je hebt een mooie heldere karamel.
Blijf wel de hele tijd roeren, want gietijzer wordt erg heet en suiker verbrandt snel!
In een moeite door:
Leg de gegrilde meloen en ananas warm en mooi op een bord met lekker veel chocolade erop. De chocolade smelt dan nog iets. Maak het af met je zelfgemaakte karamel en geniet ervan!
TIP: Gebruik een kwaliteitsgietijzer zoals van Camp Chef; de warmteverdeling zorgt voor een egale karamel; het kan bijna niet aanbranden en is gemakkelijk schoon te maken.


0 Reacties