Amuse van kalfstartaar met mosterdschuim

Kersttartaar met mosterdschuim en gepofte rijst – feestelijke amuse

Koken 12 december 2025 1

Geef je kerstmenu een luxe touch met deze feestelijke kersttartaar. Fijne kalfstartaar, romig mosterdschuim en knapperige gepofte rijst vormen samen een elegante amuse die iedereen in de kerstsfeer brengt. Fris afgewerkt met kiemscheutjes en eetbare bloemen, een klein hapje vol smaak en feestelijkheid.

Benodigdheden (voor 12 hapjes)

  • 350 gram kalfstartaar, extra fijn
  • peper en zout
  • 1 eetlepel mosterd, fijn
  • ½ deciliter room (crème fraîche, zure room of hangop)
  • gepofte rijst of quinoa als garnering
  • kiemscheutjes – cress

Bereidingswijze

Breng de tartaar op smaak met een beetje mosterd en wat peper en zout. Maak er met een lepel 12 gelijke delen van. Vorm er mooie ‘tartaartjes’ van door ze tussen twee laagjes huishoudfolie plat te drukken.

Meng de mosterd door de room. Schuimig roeren met de staafmixer. Verdeel de tartaartjes op het bord en schep het mosterdschuim er omheen.
Decoreer de hapjes met jonge scheutjes. Van de doperwt bijvoorbeeld. Gebruik wat viooltjes voor een feestelijk effect. Doe er wat knapperigs bij: popcorn of gepofte rijst.

Eet smakelijk!

Plaats een reactie

1 Reactie

  • Bernard Horstman

    12 December 2025 14:09:43

    Vervang het kalfsvlees door 350 gram wolfsvlees dat ruimt mooi op