De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Het is weer de tijd van het witte goud: Asperges! Nu maar eens gewoon op de klassieke manier bereid met ham en een gekookt eitje. Lekker met krieltjes en een Hollandaise-sausje.
Nu eens een keer niet de combinatie van vlees met hartig maar vis. Zalm op bladerdeeg, een hoofdgerecht voor vier personen.
Ga je asperges maken, maar gooi je het asperge-afval altijd weg? Zonde! Want dit schilafval is de basis voor een heerlijke aspergesoep. Bovendien gebruik je de asperge zo helemaal en gaat er niks verloren.
Een heerlijk recept : een keuze uit de culinaire nalatenschap van de Potten- en Pannenclub. Amateurskoks en -kokkinnen uit de regio. Dit keer een heerlijke aspergesalade met naegelholt van Sonja van de Rhoer.
Kom alvast in vakantiestemming met deze heerlijke Griekse vleesschotel! De schotel is in een mum klaar en het zonnige weer doet de rest.
Een frisse en knapperige Waldorfsalade met bleekselderij, appel, rozijnen en walnoten. Perfect als bijgerecht of lichte lunch. Snel en eenvoudig te bereiden! Rolande Kuenen uit Ruurlo leverde dit recept.
Spruitjes saai? Niet met dit heerlijke recept! Knapperige kipdriehoekjes met gesmoorde spruitjes en geroosterde pijnboompitten. Een verrassend lekkere combinatie die zelfs kinderen waarderen. Probeer het zelf!
Onweerstaanbaar lekkere Arretjescake. Makkelijk te maken zonder oven. Krijg je visite of heb je zin in iets lekkers bij de koffie? Dan is dit een absolute aanrader!
Het Nederlandse spinazieseizoen komt eraan. Op zoek naar een lekker lunchgerecht dat nét even iets anders is? Of een vegetarische maaltijd die verrast? Probeer dan dit spinazietaartje met boerenbrie. Heerlijk en gezond!