De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.

Stamppot boerenkool, dat kennen we allemaal. Lekker met een stukje worst en wat zuur. Maar wist je dat boerenkool zich ook leent voor verrassende andere recepten? Probeer deze hartige boerenkooltaart eens!

Dikke jennen-soep is een stevige maaltijdsoep uit de omgeving van Zutphen. Deze maaltijdsoep dankt haar naam aan de witte bonen (‘dikke jennen’) uit snijbonen, die erin zijn verwerkt. Het recept is van Jo van Lamoen.

Ontdek het recept voor onze favoriete traktatie op kantoor: courgettecake met romige puddingvulling en frisse bosvruchtentopping. Een verrassend luchtige en feestelijke taart!

Dit recept voor bruine bonensoep met kaas/uienbrood is van Frieda te Lindert uit Barchem van de de Potten- en Pannenclub. Dat wordt smullen deze winter! Probeer ook eens de bruine bonensoep zoals oma hem maakt!

Niets is zo simpel en lekker als een tosti, gebakken in een koekenpan. Zelfs mensen die geen kaas lusten, smelten weg bij deze lekkernij. De pesto, cambembert en rode ui maken deze tosti nog specialer.

Wentelteefjes, bij Naobers ook wel bekend als klakoars of verlôorn brôod, zijn pas echt lekker als je ze verrijkt met blauwe bessen, banaan en - optioneel - honing of siroop. Met dit recept wordt het gegarandeerd smullen.

Een lekker recept om de nazomer en vroege herfst in te luiden. De kokos houdt ons nog in de zomerstemming, de pepers verwarmen ons alvast.

Wie kent ze niet van vroeger? Drie-in-de-pan. Heerlijk smullen was het als toetje of tussendoortje. Met dit recept maak je ze precies als oma ze vroeger maakte.

Met dit eenvoudig te bereiden rundvleesgerecht beleef je op een overheerlijke manier de smaak van vroeger. Het vlees samen met de kruiden en het bier vormt de basis voor een stoere maaltijd. Lekker met rode kool en aardappelpuree.