Het grote moment is bijna aangebroken. De Zelhemse korenmolen uit 1818 gaat - als de weergoden ons goedgezind zijn - op vrijdag 6 maart aanstaande na ruim 80 jaar eindelijk weer een kap krijgen.
"Uit het leven van Vriezenveense boeren, burgers en buitenlui".
De IJssel zoals we hem kennen is nog maar jong, pas zo'n 1000 jaar. Toch ziet hij eruit alsof hij er altijd al gelegen heeft, met z'n slingerende loop.
Het landgoed Twickel telt alleen al rond Delden 150 boerderijen. Wat is typerend aan deze erven? Hoe kwamen ze in Twickelbezit? Welke boerenerven hebben een bijzondere geschiedenis?
Er is geen plek in Nederland, of zelfs in West-Europa, met een landschap zoals de Drentsche Aa. Kronkelend zoekt deze beek zich een weg door eeuwenoud en mysterieus cultuurlandschap.
Lammetjes, hét symbool van de lente. Wie wordt er nou niet blij van een paar kleine lammetjes, die dartelend rondspringen in de wei. Ga op kraamvisite!
Een Knooperf is een voormalig boerenerf in een kleinschalig landschap dat volop ruimte biedt aan wonen en werken in een landelijke omgeving. Bewoners hebben er hun eigen woning en delen er een gemeenschappelijk erf.
De regen zorgt voor een uniek tafereel op Nationaal Park De Hoge Veluwe. Een oud smeltwaterdal op het Deelense Veld heeft zich gevuld met water en is gaan stromen. Zo is er op de heide een zogenoemde heidebeek ontstaan.
‘De Cloese is een van die uitgestrekte en vorstelijk aangelegde buitenplaatsen, welke den omtrek van Lochem tot een bevoorrecht oord maken.’ Een mooi staaltje Achterhoekpromotie in de landelijke couranten.