
Tijdens het stappen werd ze op slag verliefd. Dat hij boer was vond ze alleen maar leuk. Ze was niet bekend met de sector. Maar haar ouders hadden ook een eigen bedrijf waardoor ze wist dat het bedrijf op de eerste plek zou komen.
gastartikelKip kun je op vele manieren klaar maken. Een klassieker uit de Franse keuken is de kip gestoofd in rode wijn. Deze week een heerlijk recept van Eric van Det, chef en bbq-specialist van Roost Buitenkoken.

Heeft u ze ook al gezien? Kleine kabouters onder de herfstpaddenstoelen? Het levert vaak een prachtig plaatje op… maar wat vindt u? Kan dit? Of is het bosvervuiling?

Onlangs verscheen het boek Midwintertradities in Drenthe, samengesteld door Abel Darwinkel, Henk Nijkeuter en Rik Klaucke. Het boek vormt een mooie aanvulling op hun vorig jaar verschenen boek over de Drentse Sinterklaastraditie.

De liefde voor oude huizen bracht Drikus Scholten naar hartje Elburg, waar hij een rijksmonumentaal pand in oude luister herstelde. Dankzij de keuze voor 19de-eeuws antiek ademen alle kamers hier geschiedenis.

Melkvee- en varkenshoudster Suzanne Ruesink heeft ineens vier kleurrijke silo's. De silo's bij het Achterhoekse Aalten zijn ontworpen en gemaakt door streetart-kunstenares Rosalie de Graaf uit Doesburg.

Wat is het effect van chronische droogte op hoe onze natuur eruitziet en functioneert, welke plantensoorten zijn de verliezers en welke de winnaars? En zit de sleutel om dit te voorspellen misschien in de bodem?

Waar in veel dorpen steeds meer sociale voorzieningen verdwijnen, is dat in het Drentse Gees wel anders. Het dorp is springlevend en bruist van de activiteit. Een onmisbare schakel hierbij is de eeuwenoude Boermarke.

Versier herfstbladeren voor de mooiste herfstdecoratie in huis, op de gedekte tafel of om sfeerlichtjes te maken. Verzamel hiervoor grote herfstbladeren in het bos, droog ze een paar dagen en ga ze dan versieren!