
Groenten fermenteren: van seizoen tot seizoen. In dit boek boordevol prachtige foto’s en infographics bundelen Sam Dewilde, Leentje Speybroeck en Emelie Heller hun inzichten over fermenteren én hun lekkerste recepten.

Veel Nederlanders geeft aan geen laaggeletterde te kennen. Dat blijkt uit een enquête door Stichting Lezen en Schrijven. Dit is opvallend, omdat in Nederland 2,5 miljoen volwassenen moeite hebben met lezen, schrijven, of rekenen.
gastartikelLandgoed Het Rheins heeft de Publieksprijs van de Terras Top 100 binnengesleept. Er werd in de laatste maand een romantisch weekend weg op het landgoed verloot. Die aantrekkelijke prijs zorgde voor een flinke piek aan stemmen.

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling met het werk van Myrthe Effing. De expositie is te zien van 1 september t/m 8 oktober 2021.

Als wij met de verwonderende blik van kinderen naar de wereld zouden kijken, zou die er heel anders uitzien. Dat is de kern van het nieuwe boek Mijn druppel op de gloeiende plaat van Coby Goederond.

Laarzen en warme jas aan, genieten van alle kleuren in de natuur. En dan thuis samen bij de kachel met warme chocomelk. Deel uw herfstfoto's met ons!

Vaak denken we bij duurzaam wonen aan dure ingrepen als een warmtepomp, zonnecollectoren en HR+++ glas. Maar elke groene stap telt, hoe klein ook. Tien budgetvriendelijke ideeën die je huis of tuin een stukje groener kleuren.

Gezond eten is belangrijk. Maar vaak hebben we geen idee welke reis ons voedsel heeft afgelegd voordat het daadwerkelijk op ons bord ligt. In het Gelderse Wenum-Wiesel is het motto: wat je dichtbij haalt, is lekker en duurzaam.

Nederlandse huishoudens kunnen gemiddeld 41 kilo voedsel per persoon per jaar besparen door minder voedsel weg te gooien. In de Verspillingsvrije week staat deze uitdaging centraal. Doe mee aan de verspillingsvrije activiteiten!