Laarzen en warme jas aan, genieten van alle kleuren in de natuur. En dan thuis samen bij de kachel met warme chocomelk. Deel uw herfstfoto's met ons!
Nederlandse huishoudens kunnen gemiddeld 41 kilo voedsel per persoon per jaar besparen door minder voedsel weg te gooien. In de Verspillingsvrije week staat deze uitdaging centraal. Doe mee aan de verspillingsvrije activiteiten!
Vaak denken we bij duurzaam wonen aan dure ingrepen als een warmtepomp, zonnecollectoren en HR+++ glas. Maar elke groene stap telt, hoe klein ook. Tien budgetvriendelijke ideeën die je huis of tuin een stukje groener kleuren.
Dat Annemieke Koster niets wist van textiel, weerhield haar er niet van om vol in het ambacht van weven te duiken. ”Lokale productie, sociale productie en duurzame productie staan wat mij betreft in nauwe verbinding met elkaar.
Gezond eten is belangrijk. Maar vaak hebben we geen idee welke reis ons voedsel heeft afgelegd voordat het daadwerkelijk op ons bord ligt. In het Gelderse Wenum-Wiesel is het motto: wat je dichtbij haalt, is lekker en duurzaam.
Verse kervel, peterselie, selderij, tuinkers of radijs in de winter kan heel goed. Zaai deze kruiden nu in een goed met grond gevulde bloempot. Zet ze buiten in de koude bak of kweekbak of binnen op een koele, maar zonnige plek.
Dit najaar start voor de tweede keer het programma IVN Gastheer van het Landschap in Apeldoorn, waarin ondernemers meer leren over het landschap van Apeldoorn en omgeving.
Voor onze pagina 'Hebbedingen' in Naober krijgen we soms de meest fantastische dingen gemaild. Zoals deze prachtige designkraan van Settimelli. Wat een eye-catcher in de keuken!
De oosterling benoemt op tamelijk eenvoudige wijze wat zij of hij ziet. Voor de nieuwe plattelanders is dit goed te volgen. Sterker nog: onze Nedersaksische taal is direct, duidelijk en toch ook wel genuanceerd.