Eén van de oudste en meest vooraanstaande keukenbedrijven in onze regio is Scheffer Keukens. In het Achterhoekse Zelhem kunnen zij alles realiseren wat met keukens te maken heeft: van een ontwerpidee tot aan de keukeninstallatie.
Koken is de gezamenlijke passie van Janet en Daan Appelbooml. Voor hun nieuwe huis stelden ze dan ook een echte droomkeuken samen, handgemaakt van eikenhout, staal en graniet. Het werd een Cavallo Keuken uit Nijverdal.
Veel mensen kennen hem als ‘die kok met die baard’. Ramon Brugman uit Harderwijk is al jaren culinair expert bij het dagelijkse KRO-NCRV programma BinnensteBuiten. Op een toegankelijke manier bereidt hij de lekkerste gerechten.
De nieuwe Naober is uit! Met een keukenspecial, TV-kok Ramon Brugman, een bevrijdingskind vindt zijn Canadese familie, Doo 't Zelf, Pracht van Borculo, een prachtige bomentuin in herfstkleuren, kunst uit de natuur en veel meer!
Wij snappen wel waarom deze heerlijke 'curry met garnalen' het favoriete recept is van Lowik Superkeukens. Een lekker snel en makkelijk te maken curry met, naast garnalen, ook koriander als belangrijk ingrediënt.
Eddo de Veer teelt zestig verschillende soorten heesterrozen. Niet voor de mooie, geurende bloemen, maar omdat ze juweeltjes van rozenbottels geven. Van groengele besjes en oranje knikkers tot trossen vol rode flesjes.
Peter van de Pol veredelt op zijn eigen land bottelrozen. Onze Henrieke maakt hier drie prachtige creaties mee die je zelf ook kunt maken.
Herfstblad is heel bruikbaar. Maak er bladaarde van! Als het blad na ongeveer een jaar is verteerd, is het in de tuin te gebruiken als aarde of als mulch (afdekking). Lees verder voor meer handige tips.
Heeft u de keukenspecial in ons herfstnummer al gezien? In Naober maak je kennis met deze keukenspecialisten en lees je over de passie die ze samen delen. Hieronder delen ze hun favoriete recepten.