Al 40 jaar werkt Jos Lubberdink (65) in de bosbessenkwekerij La Française in Enschede. Hij geniet er nog elke dag van. Waarom? "Het is heerlijk werken in en met de natuur. Het geeft mij een optimaal vrijheidsgevoel."
In de nieuwste Naober staat de Portfolio van natuurliefhebber Frans Snoeijs (70) uit Hengelo. Als kind was hij al gefascineerd door fotografie. Hij kende alle goede fotografen en wist precies met welk toestel ze fotografeerden.
Is jouw achtergrond wel zoals je denkt dat deze is? Ben je als Achterhoeker echt zo stevig geworteld in de regio? Of schuilen er wellicht toch meer verhalen en verschillende voorouders in ‘de Achterhoeker’ dan we denken?
Streekproducten steeds populairder. Het is gezonder en duurzamer dan voedsel van ver weg. Daarbij is het ook nog eens een manier om de lokale economie te steunen. Naober zet streekproductenwinkels in het oosten hier op een rij.
Loenen en Eerbeek schitteren in lommerrijk landschap. Loenen en Eerbeek zijn een paar apart op de oostelijke Veluwe.
De lekkerste boerenkarnemelk van Nederland komt van De Maargies Hoeve in de kop van Overijssel. De familie Nijk verwerkt hun eigen melkproducten pas twee jaar tot zuivel en valt nu al in de prijzen.
Met zoveel inspirerende verhalen dat er genoeg te lezen is deze zomer en volop tips om eropuit te gaan.
Maak kennis met de historie van Denekamp en Ootmarsum. Fiets langs Landgoed Singraven, het charmante centrum van Ootmarsum en nog veel meer.
Een vader die met zijn zoontje voor op het stuur een rondje fietst, remt en stapt af als hij ziet dat de koeien gemolken worden in de in het oog springende carrousel-melkstal van de familie Oude Lansink in Fleringen. H