Naober logo
Geef nu het jubileumnummer voor € 4,50 cadeau.
Klik hier!

Recept voor het lekkerste paasbrood

Koken 14 maart 2024 0

Heerlijk paasbrood hoort bij Pasen! Maak dit lekkere, luchtige paasbrood met spijs, rozijnen en krenten, poedersuiker en kaneel. Heerlijk voor ontbijt én lunch en tijdens het bakken verspreid zich een heerlijke geur in huis.

Bereidingstijd incl rijzen en bakken: ca. 3,5 uur.

Ingrediënten

  • 500 gram volkorenmeel
  • 14 gram gist
  • 75 gram suiker
  • 1 ei
  • 300 gram amandelspijs
  • een snufje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 300 ml water
  • 250 gram rozijnen
  • 250 gram krenten
  • 25 gram sukade

TIP! Maak gebruik van een broodverbeteraar. Een broodverbeteraar is een extra ingrediënt dat je kunt gebruiken om de kwaliteit en eigenschappen van je brood te verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld een mengsel kopen bij de molenaar of de thuisbakkerswinkel.nl of baktotaal.nl. Gebruik hiervan 30 gram.
Andere broodverbeteraars water, boter, plantaardige olie, suiker, honing, melkpoeder, etc.

Bereidingswijze

In een paar stappen zet je dit heerlijke paasbrood op tafel.

  1. Voorbereiding: Bereid de spijs volgens de verpakking en vermeng het met een half ei. De krenten en rozijnen alvast in lauw water weken
  2. Meng de meel met de gist, het broodverbetermiddel, zout, kaneel en suiker in een kom.
  3. Doe hier vervolgens de gewelde krenten, rozijnen en de sukade bij. En doer hier ook het ei erbij en vermeng het geheel met de mixer.
  4. Voeg het water toe totdat het een stevig deeg is dat niet meer aan de kom blijft plakken.
  5. Smeer het bakblik in met boter en bestrooi met een beetje meel.
  6. Rol het deeg uit tot een dikke plak. Leg hier de rol spijs in en rol het deeg op zodat de spijs in het midden van het deeg komt.
  7. Leg de deegrol in het bakblik en laat hem op een warme, vochtige plek ca. 2 1/2 uur rijzen. Dit kan bijvoorbeeld in een voorverwarmde oven (1-2 minuten op 50 graden). Doe hier twee bakjes water bij. Op die manier creëer je het ideale klimaat om je paasbrood te laten rijzen.
  8. Als het brood goed is gerezen dan bak je hem in 50 minuten gaar op 200 graden.

Plaats een reactie

0 Reacties