Kracht en pracht van het oosten

tuin

Veel Naober-lezers tuinieren. Met veel of weinig ervaring, in een grote tuin of overzichtelijk dakterras, maar meestal met veel plezier. Hier vindt u de handige tuin- en vijvertips van onze experts, inclusief de maandelijkse tips, zoals die ook in onze wekelijkse nieuwsbrief staan. Naober zorgt voor groene vingers!


Vroeg spinazie zaaien

Wie in het gelukkige bezit is van een kasje, een serre of een verwarmde schuur met lichtinval kan in januari al beginnen met het zaaien van vroege groenten. Zodra het weer in maart er naar is, kunnen de plantjes naar buiten. Dat betekent vroeg profiteren van de eerste verse groenten van het jaar. Bovenaan de lijst staat spinazie. Gebruik daarvoor platte groente- of sinaasappelkistjes. Leg een plastic vuilniszak op de bodem. Prik er een paar gaatjes in, zodat overtollig vocht weg kan. Het plastic maakt het straks, met enige behendigheid, mogelijk om de spinazie als een plakkaat buiten in de grond te zetten. Til de hele boel voorzichtig op en zet de plantjes in de volle grond die ongeveer vijf centimeter diep is uitgegraven. Anders zit er niets anders op dan plantje voor plantje over te poten. Houd bij het zaaien wel rekening met de ruimte die het blad straks inneemt.

Groenten die zich ook voor vroeg zaaien lenen zijn onder meer vroege bloemkool, witte kool, tuinbonen, sla, zomerprei, wortelen, kervel, tuinkers en radijs.


    Plaats een reactie

    Naober Nieuwsbrief

    Ja, ik wil wekelijks Naobernieuws in mijn mailbox!