Kracht en pracht van het platteland

Pracht van de streek

Editie:

2018 Voorjaar

In iedere uitgave van het magazine Naober komt in de rubriek ‘Pracht van de streek’ uitgebreid een bijzonder gebied in Oost-Nederland aan bod. Op Naober.nl vindt u allerlei extra’s en praktische informatie over deze streek. Bijvoorbeeld over verpoos- en verblijfmogelijkheden in het gebied, wandel- of fietsroutes, aanvullende foto’s en een speciale video, gemaakt met een drone.


De Ommerschans

Ommerschans: oord van verderf


De Ommerschans is een plek voor creatieve geesten. Laat de gedachten de vrije loop en ontdek hier een boeiende geschiedenis met in de hoofdrol armoedzaaiers en soldaten. Wie goed kijkt ziet genoeg sporen terug van dit opmerkelijke verleden. Daarbij ontvouwt zich ook het stervormige patroon van een verdedigingsschans.

Het verkeer op de weg van Ommen naar Balkbrug raast in een paar seconden door de Ommerschans. De automobilisten zijn zich nauwelijks bewust wat zich hier heeft afgespeeld en hoe bijzonder deze plek is met een legerschans, bedelaars, paupers, tbs’ers en talloze doden. Die weg, dwars door de schans, had nooit aangelegd mogen worden. Vindt William Janssen. Hij is een van de gidsen van de Vereniging Ommerschans die zich inzet voor het behoud en herstel en het zichtbaar maken van de historie van het gebied en zijn bewoners. “Het verkeer snijdt erfgoed en natuur in tweeën. Doodzonde.”

Lees meer in Naober - voorjaar 2018


Plaats een reactie

Word nu abonnee van Naober!

Klik hier voor de aanbieding