Kracht en pracht van het platteland

Kuier’n met...

Editie:

2017 Winter

Het dialectwoord kuier’n heeft twee betekenissen: (niet te hard) lopen en genoeglijk met elkaar praten.

Om de laatste betekenis gaat het bij de rubriek Kuier’n met… in Naober, waarin Jolanda Hofland min of meer bekende Oost-Nederlanders naar hun zieleroerselen vraagt.


Marianne Timmer

Voor het eerst in jaren is Marianne Timmer zelf niet op de Olympische Winterspelen die van 9 tot 25 februari in Pyeongchang (Zuid-Korea) worden gehouden. Net als veel andere Nederlanders zal zij het schaatsspektakel volgen vanuit Nederland. Voor haar grote liefde (Henk Timmer, oud AZ-keeper, red.) verhuisde Marianne zo’n tien jaar geleden naar Hierden. In dit Veluwse dorp is het volgens de drievoudig Olympisch kampioene goed toeven.

Marianne Timmer is:
Oud-schaatsster, schaatscoach en drievoudig Olympisch kampioene. Twee keer won ze de 1000 meter en één keer de 1500 meter. Haar bijnaam was ‘Timmertje’. Tegenwoordig woont Marianne in Hierden en maakt ze interviews voor haar eigen magazine Vrienden. Het is haar droom om dit blad, zowel in print als digitaal, groot te maken. “Ik hoop dat mensen zich herkennen in de verhalen en er inspiratie uit halen.”

Vindt de oosterling: “Sociaal. In Hierden heerst een soort gemeenschapsgevoel, de mensen hebben iets voor elkaar over.”

Bijzonder: “Het is pas de tweede keer dat Henk en ik samen kerst vieren. Door onze sportcarrières was het meestal zo dat een van de twee niet thuis was.”

Favoriete dialectwoord(en): “Dat is toch iets in Gronings dialect. Mijn moeder zei altijd: Nait soezen, mor broezen. Het is ook mijn (sport)motto: niet zeuren, maar doorgaan.”

Mooiste plekje: “Ik loop bijna dagelijks naar de Hierdense beek om de batterij weer op te laden. Het is daar prachtig. Overal waar je kijkt zie je weilanden met koeien en paarden. In het voorjaar zie je hoe de grote vissen naar het Veluwemeer trekken. Daar kan ik echt van genieten. Ik weet heus niet de naam van elk vogeltje, maar ik zie wel veel moois. In dat opzicht, ben ik zeker een natuurmens.”


Plaats een reactie

Word nu abonnee van Naober!

Klik hier voor de aanbieding

Naober Nieuwsbrief

Ja, ik wil wekelijks Naobernieuws in mijn mailbox!