Kracht en pracht van het platteland

Kuier’n met...

Editie:

2017 Herfst

Het dialectwoord kuier’n heeft twee betekenissen: (niet te hard) lopen en genoeglijk met elkaar praten.

Om de laatste betekenis gaat het bij de rubriek Kuier’n met… in Naober, waarin Jolanda Hofland min of meer bekende Oost-Nederlanders naar hun zieleroerselen vraagt.


Pepijn Schoneveld

Acteur en cabaretier Pepijn Schoneveld uit Twello: “In Amsterdam kunnen ze nog geen band plakken!”

Acteur en cabaretier Pepijn Schoneveld, geboren en opgegroeid in Twello, toert vanaf oktober met de try-out van zijn derde cabaretvoorstelling door het land. Het liefst doet hij met zijn publiek hetzelfde als wat hij met zijn oma van in de negentig uit Twello doet: harde grappen maken.


Pepijn Schoneveld (32) is:
Acteur en cabaretier. Op 28 oktober staat hij in theater Bouwkunde in Deventer met de try-out van zijn nieuwe voorstelling Stante Pede, waarmee hij door het land toert (www.pepijnschoneveld.nl). Het is zijn derde show; eerder stond hij al op de planken met Meneer Jongetje en Morgen klaart het op. Pepijn speelde als acteur diverse (gast)rollen in series als Gooische Vrouwen, Feuten, Moordvrouw en Spangas.

Vindt de oosterling:
“Leuk en ondeugend in z’n humor, maar met de mentaliteit van ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ heb ik niets.”

Mooie momenten in Twello:
“Na een voetbalwedstrijd met z’n allen onder de douche. Keihard zingen, ook als we verloren hadden. Of: eindeloos in de botsauto’s zitten tijdens het Klompenfeest.”

Bijzonder:
Dat mijn oma van in de negentig er nog steeds woont. Zij is mijn grootste fan. Ze pikt al mijn grappen. Het liefst zou ik met mijn publiek doen wat ik ook met mijn oma doe: harde grappen maken. Maar wel zo dat je ook de vriendelijkheid van de cabaretier voelt. Ik vind het heerlijk om te sarren, ik geniet van interactie met het publiek. Ik hoop altijd maar dat ze na afloop over mij zeggen: ‘Deze jongen is knettergek, maar hij is wel grappig.’”

Leukste dialectwoord:
Onder d'n draod deur vretten: vreemd gaan. Of: stoek ’m, haal ’m neer. En ik houd van: Kump e an en ajo!

Mooiste plekje:
“Ik ging vaak vissen in de baaitjes aan de IJssel. Op van die prachtige zandstrandjes. Heel mooi.”


Plaats een reactie

Word nu abonnee van Naober!

Klik hier voor de aanbieding