Kracht en pracht van het oosten

Kuier’n met...

Editie:

2017 Zomer

Het dialectwoord kuier’n heeft twee betekenissen: (niet te hard) lopen en genoeglijk met elkaar praten.

Om de laatste betekenis gaat het bij de rubriek Kuier’n met… in Naober, waarin Jolanda Hofland min of meer bekende Oost-Nederlanders naar hun zieleroerselen vraagt.


Nadia Zerouali

In het leven van de Nederlands-Marokkaanse kookboekschrijfster en tv-kokkin Nadia Zerouali (bekend van de serie Op zoek naar de granaatappel en het 24Kitchenprogramma Grenzeloos Koken - Arabisch) draait alles om eten. Ze woont in Almere, werkt overal en nergens, maar is het liefst thuis in Winterswijk, het dorp in de Achterhoek waar ze is geboren en getogen.

Nadia in ’t kort
Naam: Nadia Zerouali
Leeftijd: 41 jaar
Burgerlijke staat: Weduwe, zoon Tariq (12)
Laatst gelezen boek: Dankbaar, Paul van Tongeren.
Muziek: “Oum Keltum, grande dame van de Arabische muziek. Op haar muziek kan ik huilen, maar ook dansen.”
Favoriet gerecht: “Mijn moeders versgebakken brood.”
Typisch Nadia-gerecht: “Bij mij sluipt er al snel iets Arabisch in, in de vorm van specerijen. Verder kook ik simpel. Ik ben niet van zes verschillende technieken in één recept. Ik ben een echte thuiskok. Het moet makkelijk te maken zijn, stap voor stap, voor iedereen. Ik houd niet van liflafjes, wel van een voedzame, smaakvolle maaltijd.”
Hekel aan: “Liegen en jaloezie.”
Levensmotto: “Vertel me wat je eet en ik vertel je wie of wat je bent.”
Favoriete plek: “Het Rommelgebergte in Winterswijk. Daar plukte ik vroeger kastanjes met mijn vader.”

Lees alles over Nadia in de nieuwe Naober. En wilt u haar ontmoeten en samen met haar koken? Dat kan! Speciaal voor onze Naober lezers geeft Nadia samen met haar vriendin en oud-klasgenoot Nynke Dolphijn in de Kookloods te Ruurlo een kookworkshop. Klik hier voor meer informatie: Kookworkshop met Nadia


Plaats een reactie

Naober Nieuwsbrief

Ja, ik wil wekelijks Naobernieuws in mijn mailbox!