Kracht en pracht van het platteland

Post

Editie:

2017 Herfst

Wilt u reageren op een artikel in Naober? Dat kan! Stuur een mailtje naar info@naober.nl onder de vermelding: Post. Een ‘gewone’ kaart of brief is evenzeer welkom: Naober, postbus 133, 7040 AC ’s-Heerenberg.
De redactie behoudt zich het recht voor post te bewerken of niet te plaatsen. De inhoud geeft de mening van de briefschrijvers (m/v) weer.
Chinese roos

Ik zie in Naober vaak bijzondere en/of leuke dingen staan. Dit vind ik bijzonder: mijn vader en moeder hebben 51 jaar geleden als huwelijkscadeau deze Chinese roos gekregen. Onbegrijpelijk, maar elk jaar laat de plant ons weer zien hoe mooi ze is. Wat een bloemenpracht!

Monique te Fruchte, GroenloBloedzuigerij

Tijdens de Open Monumentendagen (9 en 10 september) hebben we veel bezoekers gehad die door het artikel in Naober (Bloedzuigerij in Havelte, red.) geïnteresseerd waren geraakt in onze woning.

Heel speciaal was het bezoek van de familie de Vries die speciaal uit de Achterhoek waren gekomen, omdat zij in het blad onze woning - hun oude woning – zagen.

De heer de Vries (in de tachtig) kon tot in detail vertellen hoe onze woning er destijds uit zag. Hij had zelfs nog enkele foto’s! Voor ons een heel bijzonder en waardevol bezoek.

Antonio en Willy de Boer, HavelteMooiste dialectwoord

Over beide dagen hebben meer dan 500 bezoekers van de Naoberdagen in Lievelde één of meer favoriete dialectwoorden en/of -uitdrukkingen op de daarvoor bestemde ‘tegeltjes’ geschreven. De jury heeft bepaald dat strunkebraon hét dialectwoord van de Naoberdagen 2017 is. De betekenis van strunkebraon is: niets doen, lopen te niksen.

Gelukkige winnares van een Univé-ballonvaart is: Annie Rutgers uit Varsseveld. Proficiat!Raad de plaats

Het spel RAAD DE PLAATS kende 75 deelnemers over beide Naoberdagen. Zeven van hen leverden een foutloze oplossing (11 goed) in. Het lot heeft bepaald dat Mariëlle ten Kate uit Nieuwleusen met de Univé-ballon de lucht in gaat. Gefeliciteerd!Naober-kwis

Presentatrice Jolanda Hofland en Arie Ribbers speelden beide Naoberdagen de Naober-zitten-of-staan-kwis met mensen uit het publiek. Zaterdag was Hendrik Lensink uit Lochem de over all-winnaar en zondag Arie Kornegoor uit Neede. Beide heren maken t.z.t. een vaart met de Univé-ballon. Onze gelukwensen!Theehuisje Ootmarsum

In het vorige nummer vroegen we u wat er op de tekening van Ed Boelaarts stond. Het ging om het theehuisje in Engels’ tuin aan de rand van Ootmarsum. De tuin is nu in handen van de gemeente, maar de laatste particuliere eigenaar was Hendrika Engels van Beverforde. Zij werd ook wel Engels’ Jufferke genoemd.

Uit de ruim 70 inzendingen hebben wij J.G. Tibbe uit Geesteren als winnaar gekozen. Hij krijgt de illustratie, afgedrukt op canvas, thuis gestuurd.Gewicht van varken raden

Drie bezoekers van de Naoberdagen raadden het exacte gewicht van het varken in het weitje bij Erve Kots: 67,5 kilogram.

Mia Jansen uit Didam wint een vleespakket t.w.v. 100 euro, aangeboden door SEKK.nl, natuurlijk lekker.Theepot

De winnaar van het raden van de inhoud van de theepot in de stand van Zeiler tijdens de
Naoberdagen is:
Mevrouw Maria Vriens uit Eibergen
De inhoud is 56,6 liter en mevrouw Vriens zat daar met 56,4 liter het dichtst bij van de meer dan 400 deelnemers.

Plaats een reactie

Word nu abonnee van Naober!

Klik hier voor de aanbieding

Naober Nieuwsbrief

Ja, ik wil wekelijks Naobernieuws in mijn mailbox!