Kracht en pracht van het platteland

Onder Naobers

Editie:

2017 Winter

In de rubriek Onder Naobers krijgen lezers de gelegenheid terug te kijken op artikelen in vorige Naobers en hun mening daarover te ventileren. Onder Naobers is ook de plek waar lezers hun eigen pennenvruchten kwijt kunnen. Voor zover de ruimte dat toelaat, uiteraard. Let wel: de (eind)redactie wikt, weegt en beschikt! Stuur uw post naar: info@naober.nl (met ao). Een briefje kan natuurlijk ook: Naober, Onder Naobers, postbus 133, 7040AC ’s-Heerenberg.
Duizend euro aan tegels naar Aadorp

Soms hebben zaken even tijd nodig. De laatste prijzen van het Naober-jubileumnummer zijn uitgereikt aan de gelukkige winnaars.

Anke Kroeze kwam met een stralende lach naar de showroom van de Word Tegel Expo van Paul Roescher in Rijssen om de tegelcheque t.w.v. maar liefst 1.000 euro in ontvangst te nemen uit handen van adviseur Dirk-Jan Dalhuisen.Nieuwe fiets

José en Jos Engelbarts uit Lichtenvoorde mochten een prachtige nieuwe Gazelle-fiets ophalen bij Harm Takke Tweewielers in Dinxperlo.Hele familie Fokkink midweek op vakantie

De lezersaanbieding ‘Win een midweek vakantie’ van het Naober-nazomernummer leverde bijna 600 reacties op. De familie Fokkink uit Harreveld werd als gelukkige winnaar uitgeloot. Ton Groters (links op de foto) overhandigde namens vakantieadressen.nl de waarde cheque voor een midweek in Ommen.Oplossingen Harsenkrakers

ZoekplaatSje

1 Grote rivier op een Waddeneiland – De Waal
2 Waterkering, gemaakt van de grondstof van turf – Veendam
3 En de voornaam is Rutger - Castricum
4 Inlandse boom, genoemd naar een regenrivier – Maaseik
5 Verheffingen van het aardoppervlak van harde delfstof - Steenbergen

Spreekwoordelijk

Welk spreekwoord, gezegde of uitdrukking heeft illustrator Harrie Kemperman (†) in deze tekening verborgen, was de vraag. Het paard achter de wagen spannen het niet zo moeilijke antwoord.

KIEK!

Wat is de naam van het vruchtje op de foto hieronder?
Galappel schreven tientallen inzenders. Dat was natuurlijk goed.Ed Boelaarts

Volop reacties op de tekening van Ed Boelaarts in het oktobernummer. Het waren de molens bij Laag-Keppel aan de Oude IJssel.
W.J. van der Veur uit Doetinchem was een van de mensen met het goede antwoord. Gefeliciteerd, u krijgt de tekening op canvas toegestuurd.

Plaats een reactie

Word nu abonnee van Naober!

Klik hier voor de aanbieding

Naober Nieuwsbrief

Ja, ik wil wekelijks Naobernieuws in mijn mailbox!