Kracht en pracht van het platteland

Puur Koken

Voorjaarsquiche

Het wordt voorjaar. Nog niet gelijk op volle kracht, maar het weer wordt duidelijk beter. Wat dacht u van een heerlijke voorjaarsquiche geserveerd met een frisse salade?
Ria Stam uit Brummen van de Potten- en Pannenclub wilt graag het recept ‘Voorjaarsquiche’ met ieder delen.

Benodigdheden:
- pakje bladerdeeg uit de dievries
- 150 gram gerookt spek of 150 gram belegen kaas
- 750 gram tomaten
- 1 bosje lente-uitjes of 1 prei
- 1 rode ui
- 1 blikje ansjovis
- 3 eieren
- 1 bekertje crème fraîche
- zout en peper

Bereidingswijze:
- Vet een springvorm in en bekleed deze met lapjes bladerdeeg. ‘Lijm’ ze, indien nodig, met wat water aan elkaar. Zorg dat niet alleen de bodem, maar ook de wand geheel bekleed is. Prik regelmatig met een vork in de bodem;

- Bak de plakjes spek licht aan en verdeel ze over de bodem van de springvorm. Vegetariërs kunnen plakjes belegen kaas nemen;

- Ontvel de tomaten, snijd ze in partjes en zet ze ongeveer 1 uur lang in het zout. In een vergiet bijvoorbeeld. Vang het vocht op in een diep bord en gebruik dat later voor een soep of saus;

- Vermeng de uitgelekte tomaten met de heel fijn gesneden lente-uitjes of prei;

- Snijd de ansjovisfilets heel fijn en doe de vis door het tomatenmengsel; Nota bene: geen zout toevoegen. De ansjovis is al heel zout.

- Roer ook de heel fijn gesneden rode ui door het mengsel; ​

- Verdeel het mengsel over het uitgebakken spek;

- Klop de eieren los, vermeng ze met de crème fraîche en doe er een snufje peper bij in;

- Schenk dit over het mengsel in de vorm;

- Bak de quiche gedurende 30 minuten af in een voorverwarmde oven, op 220° Celsius

Geef er een frisse salade bij. Eet smakelijk!


    Plaats een reactie

    Word nu abonnee van Naober!

    Klik hier voor de aanbieding

    Naober Nieuwsbrief

    Ja, ik wil wekelijks Naobernieuws in mijn mailbox!