Kracht en pracht van het platteland

Puur Koken

Sinterklaastaart

Het heerlijk avondje is gekomen.... maak deze overheerlijke Sinterklaastaart voor pakjesavond!

Benodigdheden (voor 10-12 personen):

100 gram boter
200 gram MonChou
500 ml ongeklopte slagroom
2 zakjes klopfix
8 gram vanillesuiker (of 1 zakje)
250 gram kruidnoten
100 gram witte basterdsuiker
2-3 eetlepels nutella
truffelkruidnoten
voor garnering extra pepernootjes of geschaafde chocolade
Extra benodigd: een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm

Bereidingstijd 45 minuten, exclusief wachttijd om de bodem en het MonChou-mengsel op te laten stijven (minimaal 3 uur)
Tip: maak de taart een dag van te voren zodat hij goed kan opstijven

Bereiding:
Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier of aluminiumfolie.

Smelt de boter in een pannetje. Plaats de kruidnoten in een staafmixer, blender of keukenmachine en maal dit tot kruimels. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het kruidnootjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.

Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig. Hoe beter gemengd, hoe lekkerder het is. Klop de slagroom en het MonChoumengsel door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.

Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, een goede tip: laat hem een hele nacht opstijven in de koelkast)

Roer de nutella los, dit gaat gemakkelijker als de nutella een beetje lauw-warm is (bijvoorbeeld heel kort in de magnetron verwarmen). Verdeel de nutella met een spatel of de achterkant van een lepel over de taart.

Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de sinterklaastaart mooier los.
Plak de truffelkruidnootjes aan de zijkant in de taart. Garneer de sinterklaastaart voor het serveren/aansnijden met verkruimelde (truffel)kruidnoten en/of geschaafde chocolade.

Bron: Brenda Kookt.
Voor nog meer heerlijke sinterklaas recepten (boeren appel-kruidnoten taart, aardappeltjes met pompoen en kruidnoten, hartige banketletter en nog veel meer! Kijk hier op haar blog.


    Plaats een reactie

    Word nu abonnee van Naober!

    Klik hier voor de aanbieding