Kracht en pracht van het oosten

Puur Koken

Groenten/garnalen wokschotel

Misschien heeft u voor 2018 een goed voornemen; u wilt minder en gezonder gaan eten. Dit keer in de nieuwsbrief het recept voor een gezonde avondmaal. Een heerlijke wokschotel waarvoor Ria Stam uit Brummen van de Potten- en Pannenclub het recept leverde.

Nodig (voor ± 4 personen):
• 1 prei
• 500 gram doperwten (vers of uit de diepvries)
• 2 teentjes knoflook
• 1 rode ui
• 250 gram geblancheerde ‘tijgergarnalen’
• 2 eetlepels ‘sweet chilesaus’

Bereiding:
• Verwarm de wok, doe er een scheut olijfolie in en bak de aan stukjes gesneden ui glazig;
• Voeg de gesneden teentjes knoflook toe, zodra de ui voldoende glazig is;
• Na ongeveer een minuut kan de aan ringen gesneden prei er bij. Laat het geheel onder voortdurend roeren ongeveer 2 minuten bakken;
• Daarna kunnen de doperwten er in. Roeren en ongeveer 2 minuten flink door laten warmen;
• Tenslotte worden de geblancheerde garnalen toegevoegd. Niet te lang mee laten bakken, want ze zijn al bijna gaar;
• Maak de schotel af met de ‘sweet chilesaus’;
• Geef er een lekkere rijst bij. Ook een frisse komkommersalade combineert uitstekend met dit gerecht.

Eet smakelijk!


    Plaats een reactie

    Naober Nieuwsbrief

    Ja, ik wil wekelijks Naobernieuws in mijn mailbox!