Kracht en pracht van het oosten

Puur Koken

Geesterse zuurkoolschotel

Benodigdheden (voor 4 personen):
• 400 gram zuurkool (bij voorkeur ‘uit het vat’)
• Aardappelen (hoeveelheid naar eigen keuze)
• 250 gram shoarmavlees (gekruid!)
• 100 gram gedroogde pruimen
• 1 blikje ananas (stukjes!)
• 200 gram brie
• Nootmuskaat (of peper)
• (room)boter

Bereidingswijze:
- Laat de pruimen wellen, ontpit ze en snijd ze in stukjes.
Nota bene: In de supermarkt zijn ook gewelde en ontpitte pruimen te koop!

- Kook de aardappels met een beetje zout en stoof de zuurkool. Maak van de aardappels een mooie, gladde puree met een klontje (room)boter, melk en nootmuskaat of peper.

- Roer de zuurkool, samen met de stukjes ananas, goed door de puree.

- Beboter een ovenschaal en bedek de bodem met ongeveer éénderde van de puree.

- Verdeel de aan stukjes gesneden pruimen over deze laag.

- Leg weer éénderde van de puree met zuurkool en ananas over deze laag.

- Verdeel het (van te voren aangebakken) gekruide shoarmavlees over deze laag en dek het af met de rest van de puree.

- Snijd de brie in mooie, dunne plakjes en leg die over de laatste laag puree.

- Dan kan de zuurschotel gedurende 20 minuten de oven in, op een temperatuur van 175 tot 200 graden.

- Nota bene: Deze zuurkoolschotel kan heel goed een dag van tevoren worden klaar gemaakt, maar dan moet hij wel wat langer in de oven.

Eet smakelijk!


    Reacties (6)
    • Reactie door T. Groothuis op 10-11-2017 13:30:21

      Lijkt mij heerlijk, echter nog 1 vraagje.
      Ik hoef het shoarmavlees niet van te voren bakken?

    • Reactie door Fenny Martens-Berends op 10-11-2017 17:30:54

      Doar zo'j de vingers biej of likn zo lekker

    • Reactie door Joop schulte op 10-11-2017 22:06:02

      Wat is het antwoord op de eerder gestelde vragen betreffende het shoarma vlees.

    • Reactie door Albert Brummelhuis op 12-11-2017 17:51:43

      Nou lijkt me wel lekker.Moet ik maar eens een keer proberen.

    • Reactie door Redactie Puur Koken op 14-11-2017 09:08:02

      Shoarmavlees eerst aanbakken of niet, dat was inderdaad een ontbrekend stukje in dit recept. We hebben het recept inmiddels aangepast nadat we navraag hebben gedaan bij de maakster. Het shoarmavlees moet eerst even aangebakken worden. Hopelijk gaat het smaken, we zijn benieuwd naar uw reacties!!
      Heeft u overigens zelf zo'n lekker recept, deel het met ons en stuur uw recept op naar info@naober.nl.

    • Reactie door Wim Beunk op 20-11-2017 19:45:13

      mmm. zojuist gegeten, wat een verrassing al die verschillende smaken, lekker met een herfstbok biertje erbij.

    Plaats een reactie

    Naober Nieuwsbrief

    Ja, ik wil wekelijks Naobernieuws in mijn mailbox!