Kracht en pracht van het oosten

Puur Koken

Bonensoep (basis) voor 2 liter soep

Bonensoep (basis) voor 2 liter soep
(U kunt van Zuster Evie “Oma’s Bonensoep” gebruiken, deze soep bevat al een zakje bouillon)

Deze basis komt via de Hippe Keuken uit Borculo. Met deze heerlijke basis kan men naar hartelust variëren. Maak bv een Mexicaanse variant met guacamole, zure room en tortilla-chips. Ook lekker met uitgebakken spekjes en bieslook!

Benodigdheden:

125 gram bruine bonen
125 gram erwten
125 gram witte bonen
125 gram rode kidneybonen
Bouillon (blokje) naar keuze ( rund of groente)

Bereidingswijze:

Laat de bonen 8 uur wellen in 2 liter water

Breng de bonen vervolgens in het zelfde water aan de kook en stoof de bonen in ongeveer 90 minuten gaar.

Voeg als laatste de bouillonblokjes toe en kook 5 minuten mee.

Pureer de soep naar wens met de staafmixer.



Reacties (2)
  • Reactie door RIA op 29-09-2017 22:04:02

    moet er geen vlees in ?

  • Reactie door Zuster Evie Borculo op 02-10-2017 15:41:39

    Er zijn vele variaties mogelijk met deze soep, dit zowel met als zonder vlees.
    Op de Naober-dagen is de soep gemaakt met runderbouillon en als topping uitgebakken spekjes en bieslook.
    De mogelijkheden zijn eindeloos! Het is aan de kok wat hij/zij er van maakt!

Plaats een reactie

Naober Nieuwsbrief

Ja, ik wil wekelijks Naobernieuws in mijn mailbox!