Kracht en pracht van het oosten

Puur Koken

Beenham met asperges

Benodigdheden:
1 kilogram geschilde asperges
• 6 gekookte eieren
• Roomboter
• Nootmuskaat
• Verse peterselie
• 1 kilogram rauwe
• Gepekelde beenham of 500 gram gekookte achterham in iets dikkere plakken gesneden
• 1 zakje hollandaisesaus.

Bereiding:
Doe de beenham in een braadzak in de oven. Ongeveer 60 minuten op 150 graden Celsius.
• Kook de asperges 10 minuten met wat suiker en wat zout en laat ze in het nat nagaren.
• Kook de eieren hard en haal ze 2 keer door de eiersnijder. Voor mooie reepjes.
• Zet een vuurvaste schaal in de oven om de asperges hierop te presenteren.
• Maak de saus warm.
• Haal de beenham uit de oven en laat hem ongeveer 15 minuten rusten, zodat het vocht zich goed kan verdelen.
• Laat de asperges uitlekken en leg deze op de schaal.
• Smelt de boter en voeg de eieren toe. Schep dit mengsel over de asperges .
• Garneer de schotel af met nootmuskaat en peterselie. Leg de plakjes beenham er omheen en serveer de saus er apart bij.


    Reacties (3)
    • Reactie door Albert op 21-04-2017 12:45:19

      Klinkt heel erg mooi. Ik wist niet dat de asperges maar zo kort hoefden te koken, maar ... Hoe lang moeten ze in het nat nagaren?

    • Reactie door G.Nieuwmeijer op 24-04-2017 16:50:20

      Dit recept gebruik ik tijdens het Asperge seizoen,er zijn ganzen eieren in deze tijd en die gebruik ik voor mijn asperge menu.

      Asperges koken met de schillen een beetje zout en een half suiker lepeltje suiker, per twee personen een ganzen ei dit geklutst en geschrembeld gebakken.
      half pondje roomboter smelten en wat bij het ei doen.
      Bij de slager wat dikker gesneden beenham per persoon 2 plakken.
      Aardappels klein gesneden en driekwart gaar koken afgieten en droog laten worden, aardappels lekker beetje bruin bakken tot ze gaar zijn.
      Borden verwarmen asperges er op leggen bestrooien met boterei mengsel, hamplakken en gebakken aardappelen erbij en even tueel vers geraspte nootmuskaat op strooien en nog wat van de boter er over en een lekker glaasje witte wijn is ook niet te versmaden.
      Eet smakelijk

      Vriendelijke groet,
      G.Nieuwmeijer

    • Reactie door G.Nieuwmeijer op 19-06-2017 10:30:42

      Ik wil graag een kleine verduidelijking aanbrengen in mijn recept van asperges met ganzen eieren.
      Dat ik de asperges kook met de schillen, dan bedoelde ik dat het de losse schillen van de geschilde asperges zijn. Volgende keer zal ik wat duidelijker zijn.Het woord scrambled werd bij ons gebruikt. (te vaak in Engeland geweest)

    Plaats een reactie

    Naober Nieuwsbrief

    Ja, ik wil wekelijks Naobernieuws in mijn mailbox!