Kracht en pracht van het oosten

Puur Koken

De rubriek Puur Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. De verrassende recepten zijn van de hand van onze lezers.

Lezers kunnen hun recepten met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl. De lezer van wie zijn/haar recept wordt gepubliceerd in deze rubriek op de website en/of in de nieuwsbrief, wint het Naober kookboek "Kokkepot".


Labne met sumak en granaatappel

Tijdens de Naoberdagen hebben velen van u de zelfgemaakte labne van Nadia Zerouali kunnen proeven. Met dit heerlijke basis recept kan men naar hartelust variëren. Laat ons in de reacties weten wat uw variant is, we zijn benieuwd.

Benodigdheden:
• 500 gr turkse yoghurt ( 3% of 10%)
• 1 el zout
• 3 el granaatappelpitjes
• 1-2 el sumak
• Fris groene olijfolie
• Platbrood

Bereidingswijze:
De labne: Meng de yoghurt met het zout. Bekleed een zeef met een (schone en zonder wasverzachter gewassen) theedoek of kaasdoek. Schep de yoghurt erin en laat boven een kom een paar uurtjes tot een nachtje uitlekken.

Verdeel de labne over een grote platte schaal/bord en maak mooie geultjes in en bestrooi rijkelijk met sumak, granaatappelpitjes en schenk royaal wat olijfolie over.


    Plaats een reactie

    Naober Nieuwsbrief

    Ja, ik wil wekelijks Naobernieuws in mijn mailbox!