Kracht en pracht van het oosten

Puur Koken

De rubriek Puur Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. De verrassende recepten zijn van de hand van onze lezers.

Lezers kunnen hun recepten met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl. De lezer van wie zijn/haar recept wordt gepubliceerd in deze rubriek op de website en/of in de nieuwsbrief, wint het Naober kookboek "Kokkepot".


Groenten/garnalen wokschotel

Misschien heeft u voor 2018 een goed voornemen; u wilt minder en gezonder gaan eten. Dit keer in de nieuwsbrief het recept voor een gezonde avondmaal. Een heerlijke wokschotel waarvoor Ria Stam uit Brummen van de Potten- en Pannenclub het recept leverde.

Nodig (voor ± 4 personen):
• 1 prei
• 500 gram doperwten (vers of uit de diepvries)
• 2 teentjes knoflook
• 1 rode ui
• 250 gram geblancheerde ‘tijgergarnalen’
• 2 eetlepels ‘sweet chilesaus’

Bereiding:
• Verwarm de wok, doe er een scheut olijfolie in en bak de aan stukjes gesneden ui glazig;
• Voeg de gesneden teentjes knoflook toe, zodra de ui voldoende glazig is;
• Na ongeveer een minuut kan de aan ringen gesneden prei er bij. Laat het geheel onder voortdurend roeren ongeveer 2 minuten bakken;
• Daarna kunnen de doperwten er in. Roeren en ongeveer 2 minuten flink door laten warmen;
• Tenslotte worden de geblancheerde garnalen toegevoegd. Niet te lang mee laten bakken, want ze zijn al bijna gaar;
• Maak de schotel af met de ‘sweet chilesaus’;
• Geef er een lekkere rijst bij. Ook een frisse komkommersalade combineert uitstekend met dit gerecht.

Eet smakelijk!


    Plaats een reactie

    Naober Nieuwsbrief

    Ja, ik wil wekelijks Naobernieuws in mijn mailbox!