Kracht en pracht van het platteland

Fietsen en wandelen

Herfstwandelingen in "Naoberland"

Samen met Mooi Achterhoek hebben we enkele mooie herfstwandelingen voor u geselecteerd. Ga genieten van de prachtige herfstkleuren en de vele paddenstoelen.

Mooi Achterhoek: Almen wandelen over landgoederen.
Almen, wandelen over landgoed ’t Waliën, Velhorst en Ezherwold. Afstand: 13,1 km.

Informatie over de wandeling
Deze zeer afwisselende rondwandeling loopt vanuit Almen door het natuurgebied “Berkel Almen”, langs de rivier de Berkel, waarna je al snel het bosgebied “’t Waliën” bereikt. Vanaf het mooie Landhuis ’t Waliën loop je richting het bosgebied “Velhorst”. Via prachtige bospaden kom je bij het “Landhuis De Velhorst” om vervolgens nog over het “Landgoed Ehzerwold” te wandelen. Op de terugweg, richting Almen, loop je nog langs het Twentekanaal. Deze afwisselende wandeling onthult vele mooie plekjes in de Achterhoek.

Horeca onderweg
Na ong. 1 km: Theetuin ’t Besselink. Beperkte openingstijden.
Na ong. 8,5 km: Landgoed Ehzerwold

Parkeren
Over het algemeen is er voldoende parkeergelegenheid in het dorp Almen. Navigatie-adres: Berkelweg 1, 7218 AS Almen.

Openbaar vervoer
Almen is ook te bereiken met de bus. Arriva Bus 54, bushalte: De Hoofdige Boer. Deze bushalte ligt op ong. 300 meter vanaf de start van deze wandeling. Vanuit de bushalte loop je richting de kerk en daarna de eerste weg (Berkelweg) linksaf. Deze weg even blijven volgen en je komt uit op de parkeerplaats waar de wandeling start.

Honden
Honden zijn aangelijnd toegestaan. In het eerste gedeelte van de wandeling loop je door een “losloopgebied” voor honden.

De routebeschrijving, wandelkaart en GPS-bestand (t.b.v. navigatiesystemen) zijn hier te downloaden.


Plaats een reactie

Word nu abonnee van Naober!

Klik hier voor de aanbieding