Kracht en pracht van het oosten

Fietsen en wandelen

Er valt nog veel te genieten onderweg. Onze oostelijke regio biedt prachtige fiets- en wandelroutes. In het verleden zijn speciaal voor Naober vier fietsroutes ontwikkeld. Hier vindt u de pdf-versies van de boekjes met de routes en een schat aan aanvullende informatie. Maar ook praktische (materiaal-) tips en aanverwante zaken.


Winterwandeling

Samen met Mooi Achterhoek hebben we een mooie winterwandeling voor u geselecteerd.

Mooi Achterhoek kort, Ruurlo: kasteel “Huize Ruurlo” en “Doolhof Ruurlo”.
Ruurlo: Rondje kasteel en doolhof. Afstand: 6,7 km.

Informatie over de route
Deze korte “toeristische” wandeling loopt vanuit Ruurlo richting het kasteel “Huize Ruurlo”. Via enkele leuke bospaden kom je uit in bosgebied “De Haar”. Daarna loop je langs het uit 1891 stammende heggendoolhof . Even later loop je op een brede laan, dit was vroeger de toegangsweg naar het kasteel. Op de terugweg, richting Ruurlo, loop je door het bosgebied “Meene”.

In de routebeschrijving worden bijzonderheden zoals, bezienswaardigheden, horeca, e.d. die zich langs de route bevinden, benoemt en daar waar mogelijk is ook een link naar de website opgenomen. Op deze wijze kun je vooraf alvast genieten van de wandeling.

Parkeren
In het dorp en bij het station is over het algemeen voldoende ruimte om te parkeren.

Openbaar vervoer
Gebruik maken van de trein en bus is ook simpel, op ong. 500 meter van het Kerkplein ligt zowel het trein- als busstation.

De routebeschrijving, wandelkaart en GPS-bestand (t.b.v. navigatiesystemen) zijn hier te downloaden.


Plaats een reactie

Naober Nieuwsbrief

Ja, ik wil wekelijks Naobernieuws in mijn mailbox!