Kracht en pracht van het platteland

Er-op-uit in Naoberland - Kop van Overijssel

Er op Uit in Gelderland, Overijssel en Drenthe? Raadpleeg onze altijd actuele agenda!
Wilt u een evenement toevoegen aan de agenda, geef het door via het aanmeldformulier of per e-mail agenda@naober.nl

Klik op de marker (oranje druppel) en u krijgt het evenement in die plaats te zien. In de linker kolom kunt u ook per streek zoeken. Per streek staan hier de er-op-uit activiteiten gebundeld.

Theatervoorstelling over nieuwe kansen op het platteland

Theatervoorstelling over nieuwe kansen op het platteland

Waar:
Kampereiland, in de Museumboerderij Erf 29, Heultjesweg 31.
Wanneer:
Op 23,24 maart 2018,Inloop 19:30.
Info:
De eerste voorstelling, op vrijdag 23 maart 2018, vindt plaats op Kampereiland, in de Museumboerderij Erf 29, Heultjesweg 31. De voorstelling begint om 20.00 uur maar u bent vanaf 19.30 uur welkom voor koffie, thee met koek.De tweede voorstelling, op zaterdag 24 maart 2018, wordt gehouden in FarmFocus Showroom, in Oudleusen, Schapendrift 7A. Ook hier begint de voorstelling om 20.00 uur en is de inloop vanaf 19.30, ook met koffie, thee en koek.

Clubdag Welsumerclub

Waar:
In Eettapperij Bijsterbosch, IJsseldijk 85 te Welsum.
Wanneer:
Op 24 maart 2018 vanaf 10:00.
Info:
De clubdag wordt gehouden in het dorpje Welsum, de bakermat van het kippenras. Midden in het dorp staat zelfs een standbeeld ter ere van deze kip, de kip waar het dorp zijn naam aan heeft gegeven.De Welsumer is niet alleen bekend in Nederland, maar over de hele wereld heeft dit ras liefhebbers gevonden door de schoonheid van de kip en het prachtige grote bruine ei. www.eettapperijbijsterbosch.nl

700 jaar Luttenberg ” n Bult te vier’n''

700 jaar Luttenberg ” n Bult te vier’n''

Waar:
In het centrum van Luttenberg.
Wanneer:
Op 22,23 en (24 maart uitverkocht) 25 maart 's Middags 2018 aanvang 14:00.
Info:
€12,50 voor volwassen en € 5,- voor kinderen (t/m 12 jaar). Incl. parkeren, garderobe, 1 koffie/thee bij aanvang revue en 1 mooi Revueboekje met informatie en hoogtepunten van 700 jaar Luttenberg, om later nog eens in terug te kijken.Kaarten zijn online te bestellen bij www.hoftheater.nlOf te koop aan de kassa bij Supermarkt COOP, Butzelaarstraat 21, 8105 AP Luttenberg. Na afloop is er een gezellige avond om nog even na te borrelen met (oude) bekenden. Enkele bekende diskjockeys uit de regio zullen deze avonden muzikaal ondersteunen. www.hoftheater.nl

Buiten Gewoon STOER / Buiten begint Binnen

Buiten Gewoon STOER / Buiten begint Binnen

Waar:
De Weverij op het Indië terrein in Almelo, Twente, een prachtige industriële hal.
Wanneer:
Op 23, 24 en 25 maart 2018
Info:
De aftrap voor het nieuwe buitenseizoen. De Weverij op het Indië terrein in Almelo, Twente, een prachtige industriële hal, onderdeel van het historisch erfgoed van Ten Cate, wordt omgetoverd tot een grote belevingswereld. Met veel groen, mooie professionele standbouw, lekker interactief, goede catering en volop (culinaire) demonstraties. We bouwen een beurs voor mensen met een bovengemiddelde belangstelling voor een beleving van buiten zijn in al haar facetten. We richten ons met Buiten Gewoon STOER op bezoek in een straal van circa 150 km.
 
Naoberambassadeur aanwezig

Cabaret van Debjet in de Kappen

Cabaret van Debjet in de Kappen

Waar:
Sterrebosstraat 2, 7481 DD Haaksbergen.
Wanneer:
Op 29 maart 2018.
Info:
Kaarten à € 16,50 zijn in de voorverkoop te verkrijgen via Theater De Kappen, Sterrebosstraat 2 in Haaksbergen. Bel 053 - 573 02 50, bezoek de website www.dekappen.nl of ga naar de theaterkassa, dagelijks geopend van 08.30 tot 12.30 uur en vanaf een uur voorafgaand aan een voorstelling.

"het SchaapScheerdersFeest"

"het SchaapScheerdersFeest"

Waar:
Recreatie- en Kinderboerderij Feltsigt Bekveldseweg 5, 7255 KG Hengelo
Wanneer:
Op zaterdag 28 en zondag 29 april
Info:
Recreatie- en Kinderboerderij Feltsigt organiseert op zaterdag 28 en zondag 29 april het twee jaarlijkse evenement "het SchaapScheerdersFeest" voor de 10e keer in successie. Dit evenement bevat veel activiteiten zoals het scheren van de schapen in een overdekte scheer arena (met tribunes), stands op het gebied van ecologische- en biologische gewassen( o.a. groente en fruit) schapendrijven, stands met schapen producten ( kleding,schapenwol isolatie, handcrème),maatschappelijke onderwerpen zoals Para Paarden.

Tuinen Mien Ruys en Vijvertuinen van Ada Hofman slaan handen ineen

Tuinen Mien Ruys en Vijvertuinen van Ada Hofman slaan handen ineen

Waar:
Tuinen Mien Ruys Moerheimstraat 84, 7701 CG Dedemsvaart,Vijvertuinen van Ada Hofman Westeindigerdijk 3, 7778 HG Loozen.
Wanneer:
Op zondag 1 april 2018.
Info:
Op zondag 1 april openen de Tuinen Mien Ruys en de Vijvertuinen van Ada Hofman weer haar deuren voor het nieuwe tuinseizoen. Om een bezoekje aan beide tuinen nog aantrekkelijker te maken, hebben zij dit jaar een speciaal arrangement samengesteld. Het arrangement bestaat uit een bezoek aan beide tuinen, inclusief ontvangst met koffie / thee en iets lekkers, een introductie over de tuinen, lunch en er wordt afgesloten met koffie / thee met iets lekkers.De speciale prijs van dit arrangement is €28,50 per persoon (Normale prijs €34,00). Vanaf 8 personen.

Paasfair

Paasfair

Waar:
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug Grotestraat 281, 7441GS Nijverdal.
Wanneer:
Op maandag 2 april. (tweede Paasdag).
Info:
Tijdens deze dag krijgt u een voorproefje van wat de natuur te bieden heeft. Tijdens deze Paasfair zijn er diverse standhouders die hun producten zullen aanbieden. Van sieraden, outdoor, bloemen, lifestyle, tuinaccessoires, antiek en brocante tot de verschillende huisgemaakte streekproducten van de restaurants en tuinders uit de regio. Een dag vol activiteiten voor jong en oud. Van een workshop met bloemen en groen, schminken, broodjes bakken, knutselen met natuurlijke materialen, eten uit de natuur tot een stukje rijden met de heideslak.
 
Naoberambassadeur aanwezig

Op zoek naar reeën in het Eerder Achterbroek

Op zoek naar reeën in het Eerder Achterbroek

Waar:
De excursie start op de parkeerplaats aan de Janmansweg 15, 7683 SG Den Ham.
Wanneer:
Op 7 april 2018 van 19:00 tot 21:00.
Info:
Schemering, lange schaduwen, geritsel en ondergaande zon.De boswachter kent de omgeving en weet de beste plekken te vinden. Kosten: Volwassenen €7,- /€ 10,- p.p. persoon (leden/niet-leden Natuurmonumenten), kinderen v.a. 9 jaar €5,- / €8,- p.p. (leden/niet-leden Natuurmonumenten).Er zijn nog enkele plekken vrij, boek daarom tijdig via: www.natuurmonumenten.nl/eerde. Deexcursie start op de parkeerplaats aan de Janmansweg 15, 7683 SG Den Ham.

Buurtvereniging "de Pothoek" haar voorjaarswandeling

Buurtvereniging "de Pothoek" haar voorjaarswandeling

Waar:
Bij Herberg "de Pot", Potdijk 9, 7475 SL Markelo.
Wanneer:
Op zondag 8 april 2018, 10:00 tot 13:00.
Info:
Op zondag 8 april 2018 organiseert Buurtvereniging "de Pothoek" haar voorjaarswandeling afstanden 5-10-15 km, de start is van 10 tot 13 u.bij Herberg "de Pot", Potdijk 9 te Markelo, parkeergelegenheid aanwezig, deelnamekosten 2,50 p.p-.kinderen tot 12 jaar gratis. Zou U zo vriendelijk willen zijn deze wandeling op te nemen in Uw agenda voor april 2018, bij voorbaat onze hartelijke dank. Wandelcommissie Buurtvereniging "de Pothoek"

Op stap met de boswachter op de Sprengenberg

Op stap met de boswachter op de Sprengenberg

Waar:
Molenweg 2, 7448 RE Haarle (Hellendoorn).
Wanneer:
op zondag 8 april 2018 van 14.00 tot 16.00 uur.
Info:
De vogels zijn druk, want het voorjaar is begonnen en doordat er nog maar weinig blad aande bomen zit zijn ze goed te zien. Misschien hoor je wel het geroffel van een specht of het fluitconcert van een veldleeuwerik. Met een beetje geluk zien we baltsende roofvogels zoals de havik en de raaf. Kosten: € 8,- en leden van Natuurmonumenten € 5,-. Er kan een beperkt aantal deelnemers mee. Boek daarom tijdig via:www.natuurmonumenten.nl/agenda. De excursie start bij Informatieschuur.

Lente fair Twente

Lente fair Twente

Waar:
Vliegveld Twenthe Vliegveldweg 345, 7524 PT Enschede.
Wanneer:
Op vrijdag 21 & zondag 22 april 2018, dagelijks geopend van 11.00uur – 18.00uur.
Info:
Met de locatiewijziging heeft ook Vliegveld Twenthe zich actief aangesloten bij de fair. Zij zijn bij uitstekde meest unieke locatie waarbij we Lente Fair Twente breder kunnen maken. Vliegveld Twente zal éénmalig speciaal voor deze gelegenheid rondleidingen organiseren naar de bunkers. Een unieke rondleiding waar bezoekers het verhaal te horen krijgen achter deze bijzondere plek. Naast deze rondleiding zijn diverse legervoertuigen waaronder een MIG, Tank en andere voertuigen te bezichtigen op de fair. Ook is de vuurtoren opengesteld voor bezoekers waar zij een mooi uitzicht hebben op de omliggende steden.
 
Naoberambassadeur aanwezig

Koeien knuffelen met een fotoshoot

Koeien knuffelen met een fotoshoot

Waar:
Op het boerenerf en bij de koeien familie in het weiland op 26 mei a.s aan de Stokkumervlierweg 6 in Markelo.
Wanneer:
Op zaterdag 26 mei van 10.00 tot 16.00 uur.
Info:
Wandelen tussen de koeien in het weiland, op de trekker, in de kruiwagen, sjouwen met strobalen,...... en de fotografen maken spontane foto's. Duur van de fotoshoot is een half uur en max. 6 personen. Prijs: vanaf 22,95 p.p. en is incl. 5 foto's per persoon. De fotografen van Fotostudio Markelo (Marian Waanders en Marjan Noteboom) maken zowel individuele als groepsfoto's. Vooraf aanmelden: info@twentseboerin.nl.

The Fragility of Life in de wereld van Simone C

The Fragility of Life in de wereld van Simone C

Waar:
Fablab Enschede van Galenstraat 20, 7511 JL Enschede.
Wanneer:
Vanaf 8 maart 2018.
Info:
Vanaf 8 maart duiken we met de nieuwe tentoonstelling The Fragility of Life in de wereld van Simone C. De 3D geprinte sculptuur ROOT 0082 wordt gemaakt in samenwerking met Saxion FabLab Enschede. De sculptuur wordt in delen geprint en getoond in de tentoonstelling. Tijdens het Maker Festival Twente op 26 & 27 mei is de volledige sculptuur te zien. Op woensdagavond 28 maart organiseren we in het kader van de tentoonstelling een lezingenavond in Fablab Enschede.

Eerste aankondiging Proeven en Fietsen 2018

Eerste aankondiging Proeven en Fietsen 2018

Waar:
De start is ook nu weer bij Bistro de Tasca in Markel.
Wanneer:
Op 27 mei 2018 tussen 10:00 en 12:00 kunt u starten.
Info:
Deelname is 15 Euro en kinderen tot 12 jaar half geld. Na terugkeer bij De Tasca kunt van een 3 gangen diner genieten voor slechts 25 Euro, van dit bedrag gaat ook een deel naar het goede doel, de Joanne Foundation.Dit is een organisatie, die het kinderen in Oeganda financieel mogelijk maakt om naar school te gaan.Daarbij heeft men tevens oog voor de verbetering van leefomstandigheden (water, toiletten) zodat kinderen een start kunnen maken naar een goede toekomst.

Land en tuinbouwbeurs

Land en tuinbouwbeurs

Waar:
Elsenerveldweg 8, 7462 PN , Rijssen
Wanneer:
Op 26,27 en 28 juni 2018.
Info:
Met het Thema ‘Boeren tot 2050’ brengt de Land- en Tuinbouwbeurs de agrarische sector richting 2050 in beeld. Denk hierbij aan: Sensoren, Drones, Autonome Robots, Smart Farming, Big Data, Slimme Led verlichting en Vison Technologie.

Mud Mania 2018, autoblubbering Lemelerveld

Mud Mania 2018, autoblubbering Lemelerveld

Waar:
Hoenderweg 12 te Lemelerveld.
Wanneer:
28 juli van 9:30 tot 18:30 uur met afsluitend tentfeest.
Info:
28 juli 2018 vindt het weer plaats in Lemelerveld.De Sspectaculaire sport waar auto´s in de blubber de strijd met elkaar aangaan om zo veel mogelijk meters te maken. Autoblubbering is een autosport wat overgewaaid is uit Amerika, van standaard auto´s tot oppgevoerde 4x4´s. Openingstijden: van 9:30 tot 18:30 uur Kinderactiviteiten: Springkussen, suikerspin, skelterbaan en je kunt je laten schminken.Na de blubberwedstrijd sluiten Mud Mania af met een tentfeest die tot in de late uurtjes doorgaat.

Derde open tuinweekend Vechtdal-tuinen, 4 en 5 augustus 2018

Derde open tuinweekend Vechtdal-tuinen, 4 en 5 augustus 2018

Waar:
Vechtdal-tuinen Kloosterdijk 106, 7685 PZ Beerzerveld.
Wanneer:
Op 4 en 5 augustus 2018 van 10.00 – tot 17.00 uur bent u van harte welkom.
Info:
Op zaterdag 4 en zondag 5 augustus zijn de vier Vechtdal-tuinen voor de derde achtereenvolgende keer een heel weekend open voor bezoekers. Kom genieten van vier bijzondere, afwisselende tuinen in het Vechtdal in Overijssel.Al enkele jaren zijn de tuinen afzonderlijk van elkaar, op afspraak, geopend maar nu kunt u alle tuinen op één dag bezoeken. De volgende tuinen zijn open: ‘Jetske’s tuin’ en ‘De Kikkerhoek’ in de Krim, ‘De oude Linde’ in Radewijk en ‘Vechtetal-Garten’ in Laar, net over de grens in Duitsland. De tuinen zijn zeer afwisselend in aanleg, beplanting, oppervlakte en ligging. www.vechtdal-tuinen.nl.

De Hoolter Daânsers 1978-2018

De Hoolter Daânsers 1978-2018

Waar:
Oudheidkamer, Dorpsstraat 25-27, 7451 BR Holten.
Wanneer:
Op 17 maart tot 27 oktober 2018.
Info:
Burgemeester A.C. Hofland van de gemeente Rijssen-Holten zal op vrijdag 16 maart de expositie “De Hoolter Daânsers 40 jaar jong” voor genodigden openen. De dansgroep ”de Hoolter Daânsers “ houden elke dinsdag een oefenavond in de MFA de Belte te nieuw Heeten. Nieuwe leden zijn van harte welkom.Deze expositie is voor publiek toegankelijk van 17 maart tot 27 oktober 2018. Adres: Oudheidkamer, Dorpsstraat 25-27, 7451 BR Holten.

'T Schuurtje elke laatste zaterdag van de maand weer open

'T Schuurtje elke laatste zaterdag van de maand weer open

Waar:
‘t Schuurtje aan de Sperwer 56 in Ommen.
Wanneer:
Elke laatste zaterdag van de maand van 27 januari t/m 29 december van 10.30 tot 16.00 uur
Info:
Op deze dagen is ‘t Schuurtje aan de Sperwer 56 in Ommen geopend . Het brocante aanbod bestaat uit o.a servies, emaillen, koffers, kastjes en glaswerk. Terwijl je een kijkje neemt tussen de diverse spulletjes kun je genieten van een kopje koffie/thee en iets lekkers. www.facebook.com

Word nu abonnee van Naober!

Klik hier voor de aanbieding
Naoberambassadeurs

Dit zijn Anja en Evelien. Onze ‘Naoberambassadeurs’ die u op de verschillende Er-op-uit evenementen in de regio kunt tegenkomen. In de agenda staat met het Naoberklavertje aangegeven waar en wanneer de dames present zijn.

Naober Nieuwsbrief

Ja, ik wil wekelijks Naobernieuws in mijn mailbox!