Kracht en pracht van het oosten

Er-op-uit in Naoberland - Kop van Overijssel

Er op Uit in Gelderland, Overijssel en Drenthe? Raadpleeg onze altijd actuele agenda!
Wilt u een evenement toevoegen aan de agenda, geef het door via het aanmeldformulier of per e-mail agenda@naober.nl

Klik op de marker (oranje druppel) en u krijgt het evenement in die plaats te zien. In de linker kolom kunt u ook per streek zoeken. Per streek staan hier de er-op-uit activiteiten gebundeld.

Nacht van de Nacht Buurserzand in teken van sterren en nachtdieren.

Nacht van de Nacht Buurserzand in teken van sterren en nachtdieren.

Waar:
Buurserzand Stendermolenweg 9 7481 PR Haaksbergen
Wanneer:
Op zaterdag 28 okt 2017 - 19:00 uur tot 20:00 uur
Info:
De route is ongeveer 4 km en is zelfstandig te lopen  Je kunt starten tussen 19.00 en 20.00 uur Trek stevige schoenen aan.Neem een zaklantaarn mee.Leden betalen 10 euro per gezin, niet leden 15 euro per gezin .Kop koffie, een beker ranja en een pannenkoek na afloop zijn inbegrepen.Betalen kan bij de activiteit zelf aan de kassa Neem gepast geld mee, u kunt niet pinnen.

Najaar langs de IJssel, de vogeltrek begint

Najaar langs de IJssel, de vogeltrek begint

Waar:
De excursie start bij Biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve,
Wanneer:
Zaterdag 14 en zondag 29 oktober van 10:00 tot 12:00 uur
Info:
Het is een drukte van jewelste in de Vreugderijkerwaard. Door de mee stromende nevelgeul ontstaat er veel afzet van slib waarin veel voedsel te vinden is voor vogels. Een ideale plek dus, om even bij te komen tijdens de lange reis naar het Zuiden. Misschien komen we de lepelaar, kievit, casarca of de goudplevier wel tegen. Kosten: Volwassenen €8,- /€ 5,- p.p. persoon (leden/niet-leden Natuurmonumenten), kinderen €4,- / €7,- p.p. (leden/niet-leden Natuurmonumenten). Er kan een beperkt aantal deelnemers mee. Koop daarom je ticket van tevoren online op: www.natuurmonumenten.nl/agenda

Herfstvakantie op de Holterberg.

Herfstvakantie op de Holterberg.

Waar:
Natuurmuseum Holterberg. Holterbergweg 12 in Holten
Wanneer:
Van 16 tot 29 oktober 2017
Info:
Holten – Iedere dag in het natuurmuseum Herfstknutselen, spannende speurtochten en in het Bos van Daantje Das op zoek naar Paddenstoelen. Bovendien is er tot eind dit jaar de interactieve tentoonstelling “Reecapriolen. Kijk op de website voor meer informatie en programma. Reseveren kan via info@museumholterberg.nl www.museumholterberg.nl

Boerderijverlichting Markelo in de gemeente Hof van Twente

Boerderijverlichting Markelo in de gemeente Hof van Twente

Waar:
De start is dit jaar aan de Roosdomsweg 32 in Markelo. Deze wordt aangegeven door middel van borden.
Wanneer:
19 oktober tot en met zondag 29 oktober 2017
Info:
De Stichting Boerderijverlichting Markelo organiseert wederom een sfeervolle verlichtingsroute van de verschillende buurtschappen van Markelo. Tussen 19.00 en 22.20 uur zullen diverse boerderijen en panden in de schijnwerpers worden gezet, hetgeen prachtige beelden oplevert. Daarnaast laten bewoners hun saamhorigheid in de buurt zien, door prachtige bogen over de wegen te plaatsen en hun tuinen te verfraaien met creatieve ideeën.   www.boerderijverlichting.nl

Expositie Welkom Schokkers

Expositie Welkom Schokkers

Waar:
Cultuur Historisch Centrum Land van Vollenhove
Wanneer:
Elke woensdag tot en met zondag van 13.00 uur - 17.00 uur
Info:
De tentoonstelling heet ‘Welkom Schokkers’, hetgeen verwijst naar de maanden mei en juni van het jaar 1859, toen de Schokkers het eiland Schokland moesten verlaten omdat het te duur werd om het eiland tegen de zee te beschermen. Van de ruim zeshonderd Schokkers kwamen er zo’n honderddertig in Vollenhove terecht, waar ze snel in de rest van de bevolking integreerden. De tentoonstelling toont vooral schilderijen en prenten, originele kleding, en daarnaast een aantal originele voorwerpen, meer dan honderd jaar doorgegeven binnen de Schokker families. www.chcvollenhove.nl

Enterse Slachtvisite: gezelligheid voor jong & oud.

Enterse Slachtvisite: gezelligheid voor jong & oud.

Waar:
Enters Erfgped Hogebrink 4, 7468 CB Enter
Wanneer:
Op 8 november vanaf 10:00 tot 14:00
Info:
Enters Erfgoed houdt woensdag 8 november de jaarlijkse slachtvisite bij en in het Zompenmuseum aan de Hogebrink in Enter. Vanaf 10:00 uur hangt het varken op de ladder en bent u van harte welkom om te komen proeven van bijzondere lekkernijen van vroeger. Het evenement duurt tot 14.00 uur, ook leuk dus om woensdagmiddag na schooltijd nog even met de kinderen langs te komen en te smullen van bakleverworst! Alles van het varken werd vroeger gebruikt en dat zien we hier in Enter nu ook terug. Een mooie tradi-tie waar ook de jeugd wat van op kan steken.

Jubileum expositie Jenneke Brunnekreeft.

Jubileum expositie Jenneke Brunnekreeft.

Waar:
Galerie te Lintelo, Spoorstraat 38 ,7481 HZ Haaksbergen.
Wanneer:
22 oktober t/ m 12 november 2017 dinsdag t/m zondag 10.00 - 17.00 uur
Info:
Jenneke Brunnekreeft (1959) is veertig jaar kunstenaar en viert dit met een jubileumexpositie.In 1977 combineerde ze haar beroep als plateelschilderes bij De Porceleyne Fles in Delft met een opleiding aan De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Sinds 1982 werkt ze zelfstandig en ontwikkelende een eigen stijl in haar realistische schilderijen. Haar sfeervolle portretten tonen naast een fysieke gelijkenis ook het karakter van het model. De expositie geeft een overzicht van haar expertise.In 2018 gaan haar schilderijen op toernee, o.a. naar New York en Milaan.

Zaterdagavond 23 december, Havezathe Herinckhave te Fleringen

Zaterdagavond 23 december, Havezathe Herinckhave te Fleringen

Waar:
Bij Kasteel Havezathe Herinckhave te Fleringen
Wanneer:
Zaterdagavond 23 december
Info:
Het laatste Buitenplaatsconcert van dit jaar staat weer volledig in de kerstsfeer. Bij mooi weer ontvangen wij u op het voorplein bij de kerstboom met midwinterhoornblazers, glühwein en kerstkoekjes. Vervolgens verwelkomen u met mooie kerstgezangen in de pittoreske huiskapel. Binnen in het Huis Herinckhave hebben wij een hartverwarmende vocale kerstavond uitgedacht afgewisseld met heerlijke culi vino. Wij hopen u samen met de familie von Bönninghausen welkom te heten op de Havezathe en zien uit naar een intieme kerstbeleving.

Naoberambassadeurs

Dit zijn Anja en Evelien. Onze ‘Naoberambassadeurs’ die u op de verschillende Er-op-uit evenementen in de regio kunt tegenkomen. In de agenda staat met het Naoberklavertje aangegeven waar en wanneer de dames present zijn.

Naober Nieuwsbrief

Ja, ik wil wekelijks Naobernieuws in mijn mailbox!