Kracht en pracht van het oosten

Er-op-uit in Naoberland - Kop van Overijssel

Er op Uit in Gelderland, Overijssel en Drenthe? Raadpleeg onze altijd actuele agenda!
Wilt u een evenement toevoegen aan de agenda, geef het door via het aanmeldformulier of per e-mail agenda@naober.nl

Klik op de marker (oranje druppel) en u krijgt het evenement in die plaats te zien. In de linker kolom kunt u ook per streek zoeken. Per streek staan hier de er-op-uit activiteiten gebundeld.

Winterwandeling met de boswachter in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

Winterwandeling met de boswachter in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

Waar:
Erve De Pas, Molenweg 2, 7448 RE Haarle
Wanneer:
Op zondag 21 januari van 14.00 tot 16.00.
Info:
In de winter verblijven meerdere vogelsoorten op de Sprengenberg die in de zomer in noordelijke landen broeden. Zo is de klapekster nu in ons land. Een vogel die op een bijzondere manier een voedselvoorraad aanlegt. Of misschien komen we de pestvogel wel tegen met zijn opvallende kuif. Wandel mee en ontdek samen met de boswachter de overwinteraars. Kosten: Volwassenen €8,- /€ 5,- p.p. persoon (leden/niet-leden Natuurmonumenten), kinderen €4,- / €7,- p.p.

Twentse Erven Herbestemming van boerderijen.

Twentse Erven Herbestemming van boerderijen.

Waar:
Erve Kaamps in Deurningen Vliegveldstraat 4-A, 7561 AT Deurningen,Overijssel.
Wanneer:
Op 25 januari 2018
Info:
Stichting Twentse Erven houdt op donderdag 25 januari haar Nieuwjaarsbijeenkomst. et thema van de avond is: Herbestemming van boerderijen.Toegang € 5 per persoon. De avond is bedoeld voor donateurs van de Stichting Twentse Erven, maar iedereen die geïnteresseerd is kan zich aanmelden (mag ook als donateur) bij de secretaris van de Stichting, Jan Willem van Beusekom.De Stichting Twentse Erven zet zich in voor het behoud van Twentse boerderijen en de daarbij behorende erven met hun bebouwing. Meer informatie is te vinden op de website: www.twentse-erven.nl.

SVR-Vakantiebeurzen 2018.

SVR-Vakantiebeurzen 2018.

Waar:
Evenementenhal, Energieweg 2, 7772 tv Hardenberg.
Wanneer:
Op 27 januari van 10:00 tot 16:00 uur.
Info:
Ruim 350 SVR-campings, uit binnen- en buitenland, zullen op deze gezellig SVR-vakantiebeurzen hun camping weer volop promoten! Er wordt gestrooid met gratis vakanties (kamperen of logeren) voor de zoveelste bezoeker en bovendien is er alle gelegenheid om voordelig producten van de boerderij te kopen. Komt u dan ook weer gezellig langs ?Toegang is gratis voor SVR-donateurs op vertoon van de geldige donateurspas. Niet-donateurs slechts € 5,00 p.p.Parkeren is gratis.Beurs is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.
 
Naoberambassadeur aanwezig

Veel te beleven in De Kappen tijdens Nationaal Theaterweekend.

Veel te beleven in De Kappen tijdens Nationaal Theaterweekend.

Waar:
theaterweekend filmhuis Kappen.
Wanneer:
Op zaterdag en zondag 27 en 28 januari.
Info:
Haaksbergen - Het laatste weekend van januari vindt de 3e editie plaats van het Nationaal Theaterweekend. Deuren die normaal gesloten blijven, gaan open en voor een gereduceerd tarief kun je prachtige voorstellingen bezoeken. Het doel: (meer) mensen de magie van het theater laten beleven! Zaterdag 27 januari: Open Dag en voor slechts € 10,- naar Ester Groenenberg.Zondag 28 januari: Theaterschool Luna, Disney-film Frozen en speciale Pubquiz. kijk voor meer informatie op onze website.

January Sounds – Concert MV De Eendracht en Gospelkoor Onderweg .

January Sounds – Concert MV De Eendracht en Gospelkoor Onderweg .

Waar:
Pniëlkerk aan de Rembrandtlaan 352, 7606 GX Almelo,Overijssel.
Wanneer:
Op 28 januari van 14:30 inloop.
Info:
Op zondag 28 januari a.s. organiseert Muziekvereniging De Eendracht Almelo het Concert “January Sounds”. Een uniek, hartverwarmend concert voor de koude januarimaand, in samenwerking met Gospelkoor Onderweg in de Pniëlkerk aan de Rembrandtlaan 352 in Almelo. Tijdens “January Sounds” zullen koor en orkest ook samen een aantal nummers laten horen, waaronder het bekende Window of Hope van Oleta Adams.Aanvang 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur. Toegang gratis / vrije zit.

De Twentse Vakantiebeurs.

De Twentse Vakantiebeurs.

Waar:
ROC van Twente, Gieterij 200, Hengelo.
Wanneer:
Op donderdag 1 februari 2018 van 15.00-21.00 uur.
Info:
Op donderdag 1 februari van 15.00 tot 21.00 uur vindt de Twentse Vakantiebeurs plaats in de hal van ROC-locatie de Gieterij in Hengelo. Deze gemoedelijke, kleinschalige en gratis toegankelijke beurs is bedoeld voor iedereen die graag uitgebreide informatie en persoonlijk advies willen over diverse vakantiebestemmingen. De beurs beleeft inmiddels de vierde editie.Entree: gratis Bereikbaarheid en parkeren: ROC van Twente is op vijf minuten lopen vanaf Centraal Station Hengelo. Parkeren kan voor het pand, ingang Industriestraat. Meld bij de slagboom dat u voor de vakantiebeurs komt. Let op: in de wijk rondom het pand geldt betaald parkeren.
 
Naoberambassadeur aanwezig

Indoor Winterfair Delden.

Indoor Winterfair Delden.

Waar:
Het Aparthotel Delden Sportlaan 7 7491 DG Delden
Wanneer:
Zondag 4 februari van 10.00 tot 17.00 uur.
Info:
Kinderen kunnen de hele dag gratis spelen en zwemmen, voor de mannen is het bruin café geopend en de dames kunnen uitgebreid snuffelen en shoppen bij de 60 ingerichte kraampjes. met o.a verzorging, cadeaus, wonen, kleding, speelgoed, accessoires, boeken, decoratie en nog veel meer! Iedereen kan supagolfen op onze supa golfbaan. Geen entree. www.aparthoteldelden.nl
 
Naoberambassadeur aanwezig

Carnavalsoptocht.

Carnavalsoptocht.

Waar:
Door het gehele dorp Slagharen.
Wanneer:
Op 10 februari 2018 van 13.30 uur tot 16.00 uur.
Info:
Zoals elk jaar wordt er door carnavalsvereniging ‘de Turftrappers’ uit Slagharen op de zaterdagmiddag van het carnavalsweekend weer een grandioze optocht georganiseerd. Hopelijk zijn er ook tijdens carnaval 2018 weer veel carnavalswagens en lopers in de Slagharense straten te bewonderen! De Optocht start aan het Anton Geerdesplein waarna de optocht door de straten van Slagharen zal trekken. www.turfgat.nl

Slagharen bereidt zich in de winter voor op het jubileumjaar 2018.

Slagharen bereidt zich in de winter voor op het jubileumjaar 2018.

Waar:
Slagharen Zwarte Dijk 37, 7776 PB Slagharen.
Wanneer:
Op vrijdag 16 maart 2018.
Info:
”Na een wervelend seizoen 2017 met de opening van de spectaculai re Gold Rush en 91 Raccoon Lodges dachten wij een rustige winter voor ons te hebben, maar niets is minder waar. Met een scala aan nieuwe projecten gaan we een fantastisch jubileumjaar tegemoet’’, zegt directeur Wouter Dekkers vol trots.Het nieuwe seizoen start op vrijdag 16 maart 2018. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.slagharen.com

Ook in 2018 staan de deuren van ‘t Schuurtje elke laatste zaterdag van de maand weer open.

Ook in 2018 staan de deuren van ‘t Schuurtje elke laatste zaterdag van de maand weer open.

Waar:
‘t Schuurtje aan de Sperwer 56 in Ommen.
Wanneer:
Elke laatste zaterdag van de maand van 27 januari t/m 29 december van 10.30 tot 16.00 uur
Info:
Op deze dagen is ‘t Schuurtje aan de Sperwer 56 in Ommen geopend . Het brocante aanbod bestaat uit o.a servies, emaillen, koffers, kastjes en glaswerk. Terwijl je een kijkje neemt tussen de diverse spulletjes kun je genieten van een kopje koffie/thee en iets lekkers. www.facebook.com

Naoberambassadeurs

Dit zijn Anja en Evelien. Onze ‘Naoberambassadeurs’ die u op de verschillende Er-op-uit evenementen in de regio kunt tegenkomen. In de agenda staat met het Naoberklavertje aangegeven waar en wanneer de dames present zijn.

Naober Nieuwsbrief

Ja, ik wil wekelijks Naobernieuws in mijn mailbox!