Kracht en pracht van het platteland

Er-op-uit in Naoberland - Drenthe

Er op Uit in Gelderland, Overijssel en Drenthe? Raadpleeg onze altijd actuele agenda!
Wilt u een evenement toevoegen aan de agenda, geef het door via het aanmeldformulier of per e-mail agenda@naober.nl

Klik op de marker (oranje druppel) en u krijgt het evenement in die plaats te zien. In de linker kolom kunt u ook per streek zoeken. Per streek staan hier de er-op-uit activiteiten gebundeld.

Dalen-Harm en Roelofs

Dalen-Harm en Roelofs

Waar:
Restaurant 't Oelnbret,Hoofdstraat 36, 775 GC, Dalen
Wanneer:
Op 23 maart 2018, vanaf 18:30 uur.
Info:
In hun 31ste seizoen kijken ze met een knipoog naar de werled om hen heen. Ze observeren, fantaseren, relativeren en amuseren niet alleen u maar ook zichzelf. Ieder optreden van dit duo is een avontuur dat steeds weer met een aanstekelijkplezier wordt aangegaan en met de zaal wordt gedeeld op een manier zoals alleen Harm en Roelof dit kunnen. Entree 18.30 ontvangst vanaf 18.30 uur, om 19.00 uur 't Oelnbretbuffet, daarna 1ste optreden van Harm en Roelof, in de de pauze het dessertbuffet en dan het 2de optreden Kosten € 42,50

Boeren & Burenmarkt

Boeren & Burenmarkt

Waar:
Duurzaamheidscentrum Assen Bosrand 2 (navigatieadres Stadsbroek 11) 9401 SL Assen.
Wanneer:
Van 6 januari tot 24 maart van 9:00 tot 11:30.
Info:
Bestel online streekproducten, haal je eigen bestelling zelf op en ontmoet de deelnemende boeren. duurzaamheidscentrumassen.nl

Lezing 'Afghanistan: de tragiek van een verscheurd land' op 25 maart in Drents Museum

Lezing 'Afghanistan: de tragiek van een verscheurd land' op 25 maart in Drents Museum

Waar:
Drents Museum, Brink 1, 9401 HS Assen.
Wanneer:
Op zondag 25 maart 2018 om 13.00 uur.
Info:
Dr. Willem Vogelsang is in de afgelopen veertig jaar vele malen in Afghanistan geweest. Op zondag 25 maart om 13.00 uur is hij te gast in het Drents Museum. Tijdens zijn lezing gaat hij in op de vraag hoe het mogelijk is dat vriend en vijand Afghanistan zijn gaan zien als een arena waar iedereen zijn ideeën op een gewelddadige manier aan anderen kan opleggen. De lezing Afghanistan: de tragiek van een verscheurd land is gratis toegankelijk voor bezoekers met een entreebewijs van het Drents Museum.

Tekenen nu - Museum De Buitenplaats verkoopt!

Tekenen nu - Museum De Buitenplaats verkoopt!

Waar:
Museum De Buitenplaats Hoofdweg 76, 9761 EK, Eelde.
Wanneer:
Van 24 maart t/m 2 april 2018.
Info:
Van 24 maart t/m 2 april 2018 verkoopt Museum De Buitenplaats werken van diverse jonge en gevestigde kunstenaars.Tot de deelnemende kunstenaars behoren: Allie van Altena, Frank Van den Broeck, Robbie Cornelissen, Ronald Cornelissen, Paul van der Eerden, Aline Eras, Hanneke Francken, Anita Groener, Kim Habers, Frank van Hemert, Caren van Herwaarden, Hans Hoekstra, Tjibbe Hooghiemstra, Nour-Eddine Jarram, Arno Kramer, Hans Lemmen, Keetje Mans, Gebroeders Miedema, Janpeter Muilwijk, Romy Muijrers, Erik Odijk, Jacobien de Rooij, Aline Thomassen, Terry Thompson en Henk Visch.

Grote diversiteit op 26ste Keramiekmarkt

Grote diversiteit op 26ste Keramiekmarkt

Waar:
In Dwingeloo
Wanneer:
Op donderdag 10 Mei van 10:00 tot 17:00
Info:
Om de sfeer te verhogen is er gedurende de gehele dag live-muziek van meerdere muzikanten. Onder andere de bekende troubadour Marten Kamerbeek laat van zich horen, hij komt voor de 26ste keer naar deze keramiekmarkt. De entree voor dit uitgebreide evenement bedraagt € 3,00 p.p., kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Iedere betalende bezoeker dingt, na invulling en inlevering van een kaart met naam en adresgegevens, mee naar een prachtige prijs gemaakt door een van de deelnemende keramisten. De 4 prijswinnaars worden rond 16.00 uur bekend gemaakt.

Schapenscheerdersfestival & Wolfeest Balloo

Schapenscheerdersfestival & Wolfeest Balloo

Waar:
Crabbeweg 2, 9458 TE Balloo.
Wanneer:
Op 14 en 15 juli 2018 van 10:30 tot 17:00 uur.
Info:
Voor de jeugd is het schapen scheren sowieso altijd een bezienswaardigheid. Maar er zijn ook creatieve activiteiten met wol. Op zondag kunnen kinderen vanaf 7 jaar een zeepje inpakken in een jasje van vilt. Het Schapenscheerdersfestival en Wolfeest op zaterdag 14 en zondag 15 juli in Balloo, Crabbeweg 2 (bij Rolde) is beide dagen van 10.30 tot 17.00 uur. De entree is 5 EUR en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Paard en Erfgoed

Paard en Erfgoed

Waar:
Op de terreinen van zorgboerderij De Eikenhof onderdeel van Trajectum.
Wanneer:
Op zondag 2 september
Info:
Paard en Erfgoed zondag 02 september 2018 Plattelandsfeest met 'n boodschap. Cliënten en personeel van behandelcentrum trajectum Hoeve Boschoord organiseren een stijlvol paardenevenement met fair. Voor een ieder die van het buitenleven houdt. Op het terrein een indrukwekkend continu programma met paardenshows, met daar om heen ambacht- & streekproducten, brocante & buitenleven, kinderactiviteiten & erf dieren. Kortom een dag vol beleving voor jong en oud.

Word nu abonnee van Naober!

Klik hier voor de aanbieding
Naoberambassadeurs

Dit zijn Anja en Evelien. Onze ‘Naoberambassadeurs’ die u op de verschillende Er-op-uit evenementen in de regio kunt tegenkomen. In de agenda staat met het Naoberklavertje aangegeven waar en wanneer de dames present zijn.

Naober Nieuwsbrief

Ja, ik wil wekelijks Naobernieuws in mijn mailbox!