Kracht en pracht van het platteland

Er-op-uit in Naoberland - Achterhoek

Er op Uit in Gelderland, Overijssel en Drenthe? Raadpleeg onze altijd actuele agenda!
Wilt u een evenement toevoegen aan de agenda, geef het door via het aanmeldformulier of per e-mail agenda@naober.nl

Klik op de marker (oranje druppel) en u krijgt het evenement in die plaats te zien. In de linker kolom kunt u ook per streek zoeken. Per streek staan hier de er-op-uit activiteiten gebundeld.

Oost-Gelders Streektaaldictee en culturele avond

Oost-Gelders Streektaaldictee en culturele avond

Waar:
Hotel café restaurant De Gouden Karper, Dorpsstraat 9 te Hummelo.
Wanneer:
Op donderdag 22 maart 2018 , inloop vanaf 19.15 uur, aanvang 19.45 uur.
Info:
Kijk op www.streektaaldictee.nl. voor meer informatie en een uitleg over de WALD-spelling aan de hand waarvan het dictee wordt gecorrigeerd. Ook op Facebook (Oost-Gelders Streektaaldictee) is het een en ander te vinden.Deelname: € 5,-- (incl. koffie/thee). Aanmelden: kan tot uiterlijk 20 maart bij het Erfgoedcentrum via: info@ecal.nu of 0314-787078. www.streektaaldictee.nl

Regionale genomineerden Koning Willem I in provinciehuis Arnhem

Regionale genomineerden Koning Willem I in provinciehuis Arnhem

Waar:
provinciehuis Arnhem,Markt 11, 6811 CG Arnhem.
Wanneer:
Op 22 maart 2018.
Info:
Op donderdag 22 maart worden in het provinciehuis Arnhem de regionale genomineerden voor de Koning Willem I Prijs in de categorie MKB bekendgemaakt. In totaal worden drie ondernemingen per regio (noord, oost, zuid en west) aangewezen om mee te dingen naar de prestigieuze Nederlandse ondernemingsprijs, een initiatief van de Koning Willem I Stichting om bekendheid te geven aan positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie.

Kunstlezing over het realisme in de schilderkunst

Kunstlezing over het realisme in de schilderkunst

Waar:
Koppelstraat 35, Bredevoort, Gelderland , Nederland.
Wanneer:
Op 23 maart van 20:00 tot 22:00 uur. (Zaal open: 19:30 uur).
Info:
Op vrijdag 23 maart houdt kunsthistorica Maria Driessen een kunstlezing over het realisme in de schilderkunst. De huidige expositie in Museum MORE - van realisten Jan Mankes, Dick Ket, Floris Verster en Henk Helmantel - vormt de aanleiding voor de kunstlezing.De kunstlezing van Maria Driessen op 23 maart in de Koppelkerk biedt context en houvast bij een bezoek aan de expositie van bovenstaande realisten die tot en met 13 mei te zien is in Museum MORE in Gorssel.Entree: 10,- incl. kop koffie/thee Reserveren: via de website of 0543-216005.

Kisjeskearls in Juliana Woold

Kisjeskearls in Juliana Woold

Waar:
Gosselinkweg 14, 7108 BP Woold,Gelderland.
Wanneer:
Op 24 maart.
Info:
Gelukkig hebben we in de in de Kisjeskearls waardige opvolgers gevonden. Deze tribute band brengt de muziek, sfeer en gezelligheid van de mannen van Normaal. Een groot feest van herkenning! Ze spelen niet alleen de populaire nummers maar ook het wat onbekendere werk uit het 40 jarig programma van de boerenrockband. De kaartjes gaan in de voorverkoop weg voor slechts € 7,50 per persoon. Magda Vervelde legt uit; een mailtje naar penningmeester@gebouwjuliana.nl en je bent verzekerd van je kaartje!” Aan de kassa betaal je een tientje. Maar wacht niet te lang want het gaat hard.

Lammetjesdag Bennekom/Wageningen

Lammetjesdag Bennekom/Wageningen

Waar:
Langesteeg 21, 6721 NB Bennekom, Vlak bij Wageningen.
Wanneer:
Op zaterdag 24 maart van 13:00 tot 17:00 uur.
Info:
Je kunt lammetjes bekijken en knuffelen, of je creatief uitleven in de knutselstal. De herders geven een demo schapendrijven met hun bordercollies.Toegang is € 5 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen, inclusief koffie, thee of limonade en natúúrlijk beschuit met muisjes.Er is beperkte parkeerruimte, dus we verzoeken iedereen om vooral met de fiets te komen. Vanuit Wageningen is er voor fietsers een doorsteek via de Bornsesteeg (langs zwembad, campus en De Hoge Born), dan ben je er zo.

Fotowedstrijd Veluws wild tijdens Faunadag op Kasteel Middachten

Fotowedstrijd Veluws wild tijdens Faunadag op Kasteel Middachten

Waar:
Landgoed Middachten 3, 6994 JC De Steeg.
Wanneer:
Op 24 maart 2018.
Info:
Op zaterdag 24 maart 2018 vindt op Kasteel Middachten in De Steeg de jaarlijkse Faunadag plaats. Iedereen die meer wil weten over het beheer van herten en zwijnen op de Veluwe is van harte welkom. Er is extra aandacht voor eten dat de natuur ons biedt: bereiden van wild en eetbare planten uit het wild. De entree voor dit evenement is vrij.

25 jaar Paaseierenmarkt Reurei op Palmzondag

25 jaar Paaseierenmarkt Reurei op Palmzondag

Waar:
Eibergseweg 13, 7273 SP Haarlo gelderland.
Wanneer:
Op 24 en 25 maart 2018 van 10:00 tot 17:00 uur.
Info:
Reurei in 1992 opgericht door het echtpaar Kok en echtpaar Mol in dat jaar een klein gebeuren. Reurei groeide snel en was binnen enkele jaren een landelijk bekende eierenmarkt. Duizenden bezoekers kwamen jaarlijks na Ruurlo en later na Haarlo om Reurei op Palmzondag te bezoeken.De eierenmarkt is beide dagen geopend voor publiek van 10.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom. De entree bedraagt € 3,00

Open dag hightech melkveebedrijf fam.Tijert

Open dag hightech melkveebedrijf fam.Tijert

Waar:
Noordijkerveld 12, Neede
Wanneer:
25 maart 2018
Info:
Kom kijken op 25 maart! Zin om te kijken bij het hightech melkveebedrijf van de familie Tijert? Dat kan op zondag 25 maart. Dan is er een open huis van 10.30 uur tot 15.30 uur. Er zijn rondleidingen en er staan zuivelhapjes klaar. Alle robots zijn in bedrijf. Bezoekers krijgen tekst en uitleg. Aanmelden hoeft niet. De toegang is gratis. Het bedrijf van de maatschap Tijert ligt aan de Noordijkerveldweg 12 in Neede.

Plattelandswandeling Toeristenbelang

Plattelandswandeling Toeristenbelang

Waar:
Buurtschap Dochteren Laren-Lochem.
Wanneer:
Op zondag 25 maart 2018 9.30 - 13.00 uur.
Info:
Een unieke, prachtige wandeling van ca. 9 km voert u over zo min mogelijk doorgaande verharde wegen, maar brengt u op plekken waar normaal gesproken geen wandelaars komen. Deze éénmalige route gaat over particuliere terreinen, over kavelpaden, door weilanden, over erven, door bv een stal of schuur, door bos en langs de waterkant van beken en sloten. Ook voor kinderen een leuk uitje. Honden zijn niet toegestaan. Start tussen 9.30 - 13.00 uur. toeristenbelanglaren.nl

JW Copple Club terug in de Koppelkerk

JW Copple Club terug in de Koppelkerk

Waar:
Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort.
Wanneer:
Op zondagmiddag 25 maart tussen 15.00 en 17.00 uur.
Info:
Joanne Grooten (Winterswijk) is een zangeres die in de Achterhoek veel heeft opgetreden met gospel, soul, pop en easy listening muziek. Brede ervaring heeft ze opgedaan in de party & soul band R...U...Ready!? Net als veel andere popmuzikanten, wil ze haar spectrum verbreden en de uitdagingen van de jazz aangaan. Haar voorbeelden zijn o.a. Dee Dee Bridgewater, Esperanza Spalding, Carmen Mc Rae, Randy Crawford en Erikah Badu.Zoals op elke sessie in de Koppelkerk start de basisband met een kleine set..

Medler LenteFair

Medler LenteFair

Waar:
Het Jebbink 37, 7251 BJ Vorden
Wanneer:
Zondag 25 maart 2018
Info:
Stichting Oranjefeest Medlertol organiseert op zondag 25 maart 2018 van 10.00 tot 16.00 uur de zevende editie van de “Medler LenteFair”. Ook dit jaar wordt de Medler LenteFair gehouden in de gebouwen en op het omliggende terrein van Elweco-Medo, Onsteinseweg 2 te Vorden (Medler). De fair bestaat o.a. uit een rommelmarkt, verkoop van lekkernijen en diverse activiteiten voor jong en oud. De rommelmarkt wordt verzorgd door de commissieleden van Oranjefeest Medlertol. Daarnaast zijn er verschillende ondernemers, verenigingen, stichtingen en hobbyisten aanwezig die hun activiteiten en producten promoten en verkopen. www.medlerfeest.nl
 
Naoberambassadeur aanwezig

Palmzondagwandeling VVV

Palmzondagwandeling VVV

Waar:
Vertrek vanaf de VVV aan het Kerkplein 20 in Ruurlo.
Wanneer:
Op 25 maart 2018 om 9:30 en 12:00.
Info:
Een voorjaarswandeling in de natuurlijke omgeving van Ruurlo op zondag 25 Maart 2018. Het wandelteam van de VVV heeft voor Palmzondag drie prachtige nieuwe routes uitgezet. Alle routes lopen over bospaden en landwegen, zodat u kunt genieten van het uitlopen van bomen en struiken in frisse, groene voorjaarskleuren. De afstanden zijn ongeveer 6 km, 13 km en 21 km en de routes zijn uitgezet met pijlen.Vertrek vanaf de VVV aan het Kerkplein 20 in Ruurlo. Start tussen 9.30 en 12.00 uur. De wandelroute kost € 3,50 p.p.

Der Tod Jesu van Telemann in Ontmoetingskerk Dieren

Der Tod Jesu van Telemann in Ontmoetingskerk Dieren

Waar:
Admiraal Helfrichlaan 54, 6952 GJ Dieren.
Wanneer:
Op 25 maart 2018 begint 16:00 kerk open om 15:30.
Info:
Dieren - Het Projectkoor Dieren voert op Palmzondag 25 maart koordelen uit het oratorium DerTod Jesu van Telemann uit. Het concert vindt plaats in de Ontmoetingskerk aan de Admiraal Helfrichlaan 54 in Dieren en begint om 16.00 uur (kerk open om 15.30 uur). Het koor wordt ondersteund door orgel en strijkkwartet. De toegang is gratis (collecte na afloop).

Matthäus Passion

Matthäus Passion

Waar:
Het concert vindt plaats in de St Werenfriduskerk in Zieuwent.
Wanneer:
Op Goede vrijdag, 30 maart 2018 om 19:30 uur.
Info:
Beleef de Matthäus Passion in Zieuwent! Paaspop Klassiek organiseert jaarlijks met groot succes een professionele uitvoering van dit indrukwekkende werk van J.S. Bach in de St Werenfriduskerk in Zieuwent.Onder leiding van dirigent Emile Engel wordt door een barokorkest, twee koren en een internationale top cast van 6 solisten een professionele uitvoering ten gehore gebracht.De uitvoering van de Matthäus Passie in Zieuwent is een beleving, de muziek, de kerk, het goede zicht door middel van screens en de lichteffecten maken het compleet. www.paaspopklassiek.nl.

Lenny Kuhr in de Koppelkerk

Lenny Kuhr in de Koppelkerk

Waar:
Koppelkerk - vrijplaats voor kunst & cultuur.
Wanneer:
Vrijdag 30 maart om 20:30 uur (zaal open: 20:00 uur).
Info:
Een spannende ontroerende en vitale voorstelling die menig hart zal raken, zowel om de inhoud en de zeer persoonlijke verbindende teksten als door de muziek die zich zeer transparant, vurig en verfijnd laat horen. Er wordt met minimale geluidsversterking gewerkt. Links en rechts van Lenny Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar. Tijd: 20.30 uur (zaal open: 20.00 uur) Entree: € 15,- Reserveren: via de website of telefonisch.

Paasfestijn: markt en kinderactiviteiten

Paasfestijn: markt en kinderactiviteiten

Waar:
Leemland, Koerboom 7a, 7142 JB te Groenlo.
Wanneer:
Eerste Paasdag, zondag 1 april 2018.
Info:
Eerste paasdag, 1 april 2018, vindt er bij Leemland een gezellig paasfestijn plaats met kinderactiviteiten en diverse marktkramen. Tussen 10.30u en 16.30u kunnen bezoekers gemoedelijk rondstruinen. Er zijn marktkramen opgesteld met leuke koopjes, decoraties, cadeauartikelen, kinderspeelgoed, handgemaakte producten, streekproducten, kleding, producten waarmee mensen zelf aan de slag kunnen en inspirerende producten. Vanaf het terras kijkt men uit over het rolstoelvriendelijke paasmarktterrein.

Eierzoekwedstrijd in de Doolhof Ruurlo

Eierzoekwedstrijd in de Doolhof Ruurlo

Waar:
Doolhof Ruurlo,Hengeloseweg 2, 7261 LV Ruurlo.
Wanneer:
Op 1 april 2018 op drie verschillende tijdstippen georganiseerd,13.00,14.00 en15.00 uur.
Info:
Zondag 1 april (eerste Paasdag), wordt er in de Doolhof Ruurlo een eierzoekwedstrijd georganiseerd voor kinderen t/m 12 jaar. Het eieren zoeken wordt, om aan zo veel mogelijk kinderen de gelegenheid te geven, op drie verschillende tijdstippen georganiseerd, nl. 13.00 , 14.00 en 15.00 uur. De allerkleinste kinderen krijgen een aparte hoek in de Doolhof.De kinderen mogen een eigen mandje meenemen. Wie niets heeft meegenomen, krijgt een plastic zakje.De entreeprijs voor kinderen is € 2,00 en voor volwassenen € 3,00.

Achterhoekse meesters in de Koppelkerk

Achterhoekse meesters in de Koppelkerk

Waar:
Koppelkerk - vrijplaats voor kunst & cultuur.
Wanneer:
vrijdag t/m zondag: 11:00 tot 17:00 uur (rondleidingen om 14:00 en 15:00 uur).
Info:
Deze winter toont de Koppelkerk vijf meesters in de schilderkunst die hun hart verloren aan de Achterhoek. De expositie is te zien van 12 januari tot en met 2 april en wordt elke vrijdag, zaterdag en zondag verrijkt met een rondleiding om 14.00 en 15.00 uur.Entree: € 5,- incl. kop koffie/thee.

Vier Pasen in museum Villa Mondriaan

Vier Pasen in museum Villa Mondriaan

Waar:
Museum Villa Mondriaan, Zonnebrink 4, Winterswijk, 25 maart 1 en 2 april 2018.
Wanneer:
Op 25 maart en 1 en 2 april 2018 11:00 uur en 13:00 uur.
Info:
Net als altijd opent tijdens de koopzondag op 25 maart het Open Kinderatelier haar deuren. Ditmaal kunnen kinderen tussen 11:00 uur en 13:00 uur hun eigen Mondriaanpaasei beschilderen. Terwijl de kinderen zich vermaken met het knutselen, kunnen de volwassenen (max. 2 volwassenen per kind) voor de gereduceerde toegangsprijs van €7,- het museum in om de nieuwe tentoonstelling Terug naar toen te bekijken. De audiotour en een kop koffie of thee zijn bij de entreeprijs inbegrepen.

Kom Pasen vieren op de Sprengenberg

Kom Pasen vieren op de Sprengenberg

Waar:
De Pas, Molenweg 2, 7448 RE Haarle (Hellendoorn).
Wanneer:
Op 2 e Paasdag, 2 april 2018 tussen 14.00 en 16.00 uur.
Info:
Op 2e Paasdag, 2 april tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen kinderen paaseieren zoeken in het speelbos op de Sprengenberg. Ook kun je paaseieren verven en alles vragen over eieren en vogels en aan een echte vogelaar. De speurtocht naar paaseieren is voor kinderen van 4 t/m 8 jaar en duurt ongeveer één uur. De kosten per kind: € 4,--voor leden van Natuurmonumenten en € 7,-- voor niet-leden.

Achterhoeks volkslied

Achterhoeks volkslied

Waar:
in het Cultureel Centrum De Brink te Zelhem Stationsplein 12, 7021 CN Zelhem.
Wanneer:
Op 7 april 2018 aanvang 20:00.
Info:
Erik Knoef gaat het Zelhems Mannenkoor op zaterdag 7 april het Achterhoeks Volkslied presenteren/zingen. ( 350 jaar Achterhoek) Dit zal plaatsvinden tijdens een optreden van het duo. EEN EN ANDER in het Cultureel Centrum De Brink te Zelhem. Aanvang 20.00 uur.

Lente Fair Warkense Molen

Lente Fair Warkense Molen

Waar:
In het buurtschap Warken van Warnsveld gemeente Zutphen.
Wanneer:
Op zondag 8 april 2018 van 11:00 tot 16:00 uur.
Info:
Het thema van de Fair is opnieuw Anton Pieck. Er zijn ongeveer 60 in Anton Pieck sfeer geklede vrijwilligers en kinderen plus circa 20 in Anton Pieck geklede standhouders. Zij verkopen streekproducten en geven demonstraties van ambachten.Voor uw hapje en drankje zijn de gezellige horecavoorzieningen uitgebreid en kunt u op het terras of binnen zitten. Verloting.De toegang is € 1,- (kinderen gratis). Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor uw fiets of wagen. Uw toegangsbewijs is tevens een lot voor leuke prijzen. www.warkensemolen.nl
 
Naoberambassadeur aanwezig

Lente Fair Velswijk

Lente Fair Velswijk

Waar:
Wijngaard "Um d'n Olden Smid" Keijenborgseweg 31 7021 LW Velswijk.
Wanneer:
Op zondag 15 april van 11.00 uur tot 17.00 uur.
Info:
Onder het motto “Duurzaam en groen, moet je doen”, wordt voor de 7de keer de Lente Fair op het erf van de wijngaard georganiseerd. Het belooft weer een leuke dag te worden, met drankjes en hapjes, gezellige muziek, stands met streekproducten, natuur, kunst en natuurlijk ook verschillende stands met planten, stekjes e.d. voor aantrekkelijke prijsjes op een unieke locatie. www.wijngaardumdenoldensmid.nl
 
Naoberambassadeur aanwezig

Het is zover! Speeddaten in Gelderland

Het is zover! Speeddaten in Gelderland

Waar:
Kijk op de website voor meer informatie er zijn meerdere locaties.
Wanneer:
Van 19 maart tot 17 April elke maandag en dinsdag van 19:30 tot 22:00
Info:
De speeddate avonden zijn verdeeld in diverse leeftijdscategorieën: 20 - 35 jaar, 30 - 45 jaar, 40 - 55 jaar en 55+. Tijdens een speeddate avond ontmoeten de deelnemers 15-20 singles en hebben zij per ronde 4 minuten de tijd voor een eerste kennismaking. Er is een match als zowel de man als de vrouw hebben aangegeven elkaar beter te willen leren kennen. De dag na de speeddate ontvangen zij per e-mail elkaars voornaam en e-mailadres. Als er geen match is, dan is één volgende speeddate gratis. Het doel is het creëren van een gezellige en relaxte avond uit, met hopelijk aan het eind van de avond een match! www.heelhollanddate.nl

Korte kunstgeschiedeniscursus

Korte kunstgeschiedeniscursus

Waar:
Museum Villa Mondriaan, Zonnebrink 4, 7101 NC Winterswijk.
Wanneer:
Op dinsdag 3,10,en 17 April 2018, 19:30 uur tot 21:30 uur.
Info:
Ook in de ban van het spannende werk van Neo Rauch in de Fundatie in Zwolle? Of prikkelt het figuratieve werk van Jan Sluijters u meer? Ontdek de wonderen van de figuratieve schilderkunst in de kunstgeschiedeniscursus ‘Focus op figuratie’ in Villa Mondriaan. Cursusdata: Op dinsdag 3 april, dinsdag 10 april en dinsdag 17 april van 19:30 uur tot 21:30 uur. Cursuskosten: €55,-, €45,- voor Vrienden van Mondriaan.U kunt u aanmelden via info@villamondriaan.nl villamondriaan.nl

Internationaal oldtimer evenement

Internationaal oldtimer evenement

Waar:
venemans molen venemansweg 7, winterswijk, Gelderland , Nederland.
Wanneer:
Op 22 april 2018 van 10:30 uur tot 17:00 uur.
Info:
Op zondag 22 april wordt bij de Venemansmolen, venemansweg 7, te Winterswijk een oldtimer dag gehouden. Er worden 80 oldtimers verwacht en de Venemansmolen is ook te bezichtigen. Aanvang: 10.30 uur tot 17.00 uur. Entree 1.00 euro Deelname 12.50 euro. www.woc-online.nl

Inschrijvingen gestart voor Oranjemarkt Eibergen!

Inschrijvingen gestart voor Oranjemarkt Eibergen!

Waar:
In het centrum van Eibergen.
Wanneer:
Op 27 april van 10:00 tot 15:00.
Info:
De Oranjemarkt wordt gehouden op Koningsdag. De Oranjemarkt mag gezien worden als een vrije markt: Alles mag, binnen redelijke grenzen, te huur, te koop of ter informatie aangeboden worden. Iets demonstreren wordt zeer op prijs gesteld.Deelname aan de markt is € 31,- incl. kraam. Zonder kraam is dit € 21,-Speciaal voor kinderen zijn er voor € 6,- grondplekken op het gras rondom de kerk waar ze hun speelgoed kunnen verkopen. Hiervoor geldt: Vol is vol.Muzikanten mogen gratis op de markt in overleg met de TIP InEibergen, dus even vooraf contact opnemen.

Aankondiging theaterdiner 'Aan tafel met de molenaar'

Aankondiging theaterdiner 'Aan tafel met de molenaar'

Waar:
Oude Maalderij Theetuin IJselweg 13, 7233 SJ Vierakker.
Wanneer:
Op 6,7,13,14,20,21 en 28 april Inloop 17:30 – Aanvang 18:00 – Einde rond 22:00.
Info:
ocatie waar de voorstelling ‘Aan tafel met de molenaar’ plaatsvindt. Met verhalen en muziek over de helden en de sloebers van de regio, over het nog springlevende naoberschap en andere wonderlijkheden van het plattelandsleven wordt een ambiance geschapen die de graanzolder weer vult, de maalderij laat draaien, de bakkerij vult met de geur van brood en bolletjes en de gezelligheid van de buurtwinkel weer laat voelen. De Entree is € 65,- Waar wacht je nog op: Doe jezelf en de molenaar een plezier en schuif gezellig aan.

Winterswijkse schilders exposeren in de Koppelkerk

Winterswijkse schilders exposeren in de Koppelkerk

Waar:
Koppelkerk, Koppelstraat 35, 7126 AG Bredevoort.
Wanneer:
Op 17 maart t/m 29 april van vrijdag tot zondag 11.00 - 17.00 uur.
Info:
Van 17 maart tot en met 29 april exposeren vijf Winterswijkse schilders in de bovenzaal van de Koppelkerk. Geurt Schut, Ria ter Haar, Rob ten Dolle, Gine Oldenhuis en Herbert Goossens zijn alle vijf verbonden aan de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst (W.A.S.). Zaterdag 17 maart zijn de schilders aanwezig om met bezoekers in gesprek te gaan.

Montmartre Markt

Waar:
Op de Vischmarkt en de Roggestraat in het centrum van Doesburg.
Wanneer:
Op zondag 29 april 2018 van 10.00 - 17.00 uur.
Info:
Dit gebied in Doesburg wordt niet voor niets het Montmartre van Doesburg genoemd. De gevels van de oude panden en de sfeervolle terrassen zorgen voor de perfecte sfeer voor deze markt. U vindt er vele leuke kramen met Frans gerelateerde producten zoals wijn, kaas en noten. Daarnaast ook antiek, brocante, kunst, curiosa en boeken. Een portretschilder en de Franse musette en Django Reinhard muziek ontbreken niet. www.bezoek-doesburg.nl
 
Naoberambassadeur aanwezig

Kom naar de lentemarkt in Lent

Kom naar de lentemarkt in Lent

Waar:
Warmoes, Griftdijk Noord 11, 6663 AA in Lent.
Wanneer:
Op 5 mei 2018 van 10:30 tot 16:00 uur.
Info:
De LENTeMARKT, georganiseerd door Warmoes en lokale Groei & Bloei afdelingen is een gezellige markt waar zowel beroepskwekers als serieuze hobbyisten naast elkaar staan. Het aanbod bestaat onder meer uit vaste planten, eenjarige planten, perkplanten, kruiden, zaden, groenteplantjes, (fruit)bomen, -struiken en streekproducten zoals kaas, confituren en honing.Er is een gezellig terras, met muziek, en kinderen kunnen zelf broodjes bakken, een springtouw maken of geschminkt worden. De entree bedraagt € 2,-.
 
Naoberambassadeur aanwezig

Lenteweekend Eibergen 2018

Lenteweekend Eibergen 2018

Waar:
Mallumse Molenweg 37, 7152 AT Eibergen Gelderland.
Wanneer:
Op 5 en 6 mei 2018 van 10:00 tot 17:00.
Info:
Het Lenteweekend wordt gehouden op het prachtige terrein rondom de Mallumse Molen en het Muldershuis in Eibergen en ook de aansluitende Kruidenhof doet natuurlijk mee. Het terrein wordt dit jaar extra mooi aangekleed.Sinds 2004 is het Lenteweekend uitgegroeid tot een groot evenement op tuingebied in de regio Achterhoek Noord-Oost en Twente Zuid, ofwel de gemeenten Berkelland , Hof van Twente en Haaksbergen. Al enkele jaren kan de organisatie rekenen op ruim 4000 bezoekers.
 
Naoberambassadeur aanwezig

Molen Fair de Witten

Molen Fair de Witten

Waar:
Oldenhove 5, 7075 AG te Etten.
Wanneer:
Op zondag 13 mei 2018 van 11:00 - 17:00 uur.
Info:
Een gezellig samenzijn op een unieke locatie. U kunt er onder andere heerlijk op het terras zitten en genieten van een optreden van het popkoor Swith. Standhouders presenteren/promoten zich deze dag tijdens een sfeervol buiten evenement bij molen De Witten. Met een mooie variatie aan o.a. brocante, sieraden/sjaals, ambachtelijke streekproducten en nog veel meer.
 
Naoberambassadeur aanwezig

Meimarkt

Meimarkt

Waar:
Kwekerij/ Tuin/ Theeschenkerij Boshoeve 3, 6874 NB Wolfheze.
Wanneer:
Op zaterdag 26 mei van 10.00 - 17.00 uur.
Info:
Tijdens deze gezellige tuinmarkt staan het erf en de boomgaard vol kramen en stands met allereerst natuurlijk heel veel tuinplanten, maar daarnaast ook vele mooie, lekkere of functionele tuinartikelen. Denk hierbij aan tuinbeelden, potten en keramiek, tuingereedschap en meststoffen, tuintijdschriften, sappen, jam en honing, wilde bloemen- en kruidenproducten. Maar ook aan de fraaie metalen rozen- en clematissteunen van Berthold Rave en de functionele tuinartikelen van De Tuinfee.Bij de Plantendokter kunt u terecht met al uw vragen over plantenziektes. Entree € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.

Meimarkt in Zutphen

Meimarkt in Zutphen

Waar:
Marspoortstraat, 7201 JB Zutphen
Wanneer:
Zondag 27 mei, van 10.00 tot 17.00 uur.
Info:
Standhouders uit het hele land komen met hun spullen. Het aanbod is divers De markt begint bij de Marspoortstraat (Ijsselkade) en loopt via de markten door t.m de Spitaalstraat. Deze zondag is er tevens koopzondag.
 
Naoberambassadeur aanwezig

48e Waterlooppleinmarkt

48e Waterlooppleinmarkt

Waar:
Hoederlosweg, Hoenderloseweg 10, 7339 GH Ugchelen
Wanneer:
Op zaterdag 2 juni 2018,van 10.00 tot 16.00 uur.
Info:
De Werkgroep Waterloopleinmarkt Ugchelen houdt zaterdag 2 juni a.s voor de 48ste keer een rommelmarkt rondom de Bronkerk te Ugchelen. Om geld in te zamelen voor het jeugdwerk van onze eigen gemeente en om goede doelen te steunen zijn ruim 275 vrijwilligers die dag aanwezig om zoveel mogelijk spullen te verkopen. De Waterloopleinmarkt is een gezellige buitenrommelmarkt met ruim 120 kramen met gesorteerde goederen.

Menwedstrijd Dressuur en Vaardigheid

Menwedstrijd Dressuur en Vaardigheid

Waar:
De Hietmaat, Zelhemseweg 15, Hengelo gld.
Wanneer:
Op 2 juni 2018, wij starten 9.30 en gaan door tot ca 14.30.
Info:
Deze wedstrijd wordt gehouden onder de vlag van de KNHS en telt mee voor winstpunten. Deze wedstrijd telt tevens mee voor de Achterhoekbokaal. Op deze dag hebben wij ca 50 deelnemers die aan de start zullen verschijnen met enkel en tweespan pony's of paarden, die ieder 2 dressuur proeven starten en een vaardigheidsparcours (kegeltjes rijden). Hobbyrijders zijn ook van harte welkom om ervaring in de wedstrijdsport op te doen.

Week van de Amateurkunst biedt Theaterzaal aan

Week van de Amateurkunst biedt Theaterzaal aan

Waar:
Kortestraat 16 6811 EP Arnhem.
Wanneer:
Van zaterdag 26 mei tot en met zondag 3 juni.
Info:
Zoek je een podium voor die hilarische sketch die je vorig jaar met je neven en nichten gedaan hebt tijdens het familiefeest waarbij jullie iedereen hebben doen verbazen? Wil je op het podium zingen of dansen? Dan zoeken wij jullie! Er is geen beperking qua leeftijd, het het is bedoeld voor jong en oud.We laten het publiek gewoon een avond genieten van de basis van de amateurkunst. Twijfel je nog? Niet doen, maar mocht je meer informatie willen mail dan naar rene@kulturhushaaksbergen.nl of neem contact op met één van de leden van de Werkgroep.

Tour de Brocante

Tour de Brocante

Waar:
Kwekerij/Tuin De Boschhoeve Boshoeve 3, 6874 NB, Wolfheze.
Wanneer:
Op vrijdag 8 en 9 juni 2018 van 10:00 tot 17:00.
Info:
Vondsten met een Engelse of Franse uitstraling of van Hollandse origine, romantisch en verfijnd of sober en stoer, voor elke smaak is wel iets te vinden. In de theeschenkerij kunt u genieten van koffie ,thee en sap, heerlijke taarten, tulband en quiches.Tevens zijn er doorleefde veiling- en bollenkisten, houten voorraadkisten en stoere metalen magazijnbakken te vinden. Bankjes, tuinmeubilair, gieters en manden om sfeer te brengen op terras, balkon en in de tuin.De fair, de vaste-planten kwekerij en de prachtige tuinen zijn gratis toegankelijk op 8 en 9 juni.

Dorpsfeest Wehl

Dorpsfeest Wehl

Waar:
Dorpsfeest Wehl in de feesttent aan de Diepenbroekstraat.
Wanneer:
Op 7 t/m 10 juni 2018
Info:
Dorpsfeest 2018, Na het succes van vorig jaar zal er ook dit jaar weer een Dorpsfeest worden georganiseerd. Houd allen het weekend van do 7 - vrij 8 - za 9 en zondag 10 juni vrij ! Het programma is als volgt (onder voorbehoud):- donderdag 7 juni: senioren middag en Open Business Borrel (avond) - vrijdag 8 juni: schoolkinderenochtend en Zomercarnaval (avond) - zaterdag 9 juni: Fairtrade Dorpsontbijt, Zeskamp en Feestavond - zondag 10 juni:Kinderochtend, Wehl on Wheels en Muziekspektakel Locatie is de feesttent aan de Diepenbroekstraat Wehl.

Open Dag Nijmeegse Stadstuinen

Waar:
Nijmeegse Stadstuinen, Hazenkampseweg 114, 6531 NN Nijmegen.
Wanneer:
Op zaterdag 9 en zondag 10 juni van 10:00 tot 17:00 uur.
Info:
Voor deze jubileumeditie stellen meer dan veertig inwoners van de Gemeente Nijmegen hun tuinen open voor publiek – en dan niet een dag, maar een heel weekend! Dat doen zij op zaterdag 9 en/of zondag 10 juni. Je bent van harte welkom om er rond te struinen, inspiratie op te doen en te genieten van al het moois. Net als in voorgaande jaren vormen ook dit jaar een aantal tuinen het decor voor de werken van regionale kunstenaars. Het beloven twee prachtige dagen te worden.

Internationale Kwekerijdagen Bingerden

Waar:
Huis Bingerden, Bingerdenseweg 21, 6986 CE Angerlo.
Wanneer:
Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 van 10.00-18.00 uur.
Info:
Internationale Kwekerijdagen Bingerden te Angerlo, nabij Arnhem.Data en tijden: 15, 16 en 17 juni 2018 van 10.00 – 18.00 uur.Entree: standaard € 14.-; tot 30 jaar gratis; op zondag derde persoon gratis.Parkeren, lezingen en rondleidingen gratis. Meer informatie: www.bingerden.com.

Beleef de Brömmels

Waar:
Geitenkaasmakerij en Camping De Brömmels Meerdinkweg 5, Winterswijk-Woold.
Wanneer:
Op 16 en 17 juni 2018 ,16 juni van 10:00 tot 18:00 en 17 juni van 11:00 tot 17:00.
Info:
De Brömmels heeft wat te vieren! In 2018 kunt u alweer 30 jaar bij ons terecht om te kamperen en zijn wij 20 jaar lang trotse geitenboer. Om dit te vieren nodigen wij u van harte uit op ons evenement op geitenboerderij “De Brömmels”. Twee dagen vol muziek, streekproducten, brocante, wol, handwerken en meer.16 juni 2018 10.00 tot 18.00 ,17 juni 2018 11.00 tot 17.00.

Farm & Country Fair

Waar:
IJzerlo gemeente Aalten Dinxperlosestraatweg 159, Aalten, Gelderland.
Wanneer:
Op vrijdag 22 t/m zondag 24 juni 2018.
Info:
Gezellig en educatief belevenisfestival voor elke leeftijd met het platteland in de hoofdrol. Met duizenden dieren en vele honderden mooie winkels met een enorme variatie aan prachtige producten.

Nick & Simon naar Openluchttheater Eibergen

Waar:
Openluchttheater Eibergen Grotestraat 46, 7151 BD Eibergen.
Wanneer:
Op 28 juni 2018 vanaf 19:30 .
Info:
De online kaartverkoop start zaterdag 24 maart. Die is uitsluitend voor donateurs via een afgeschermd ticketkanaal.Als er toch nog kaarten overblijven is er maandag 26 maart nog een vrije verkoop. Een online ticket kost in de voorverkoop 35 euro, inclusief alle bijkomende kosten. De poort gaat 28 juni om 19:30 uur open. Er komt ook nog een voorprogramma. Ohja, we zouden het bijna vergeten: vrijdagavond ontvangen jullie een korte nieuwsbrief met ticketlink om zaterdag vanaf 10:00 uur met voorrang kaarten voor 10cc te kopen.

Outdoor Gelderland 2018

Waar:
portcentrum Papendallaan 9, 6816 VD Arnhem.
Wanneer:
Dinsdag 26 juni tot en met zondag 1 juli 2018.
Info:
De dinsdag is gereserveerd voor de aangepaste sporters. Naast de finale van de KNHS – Witte Van Moort Para Dressuur Trophy 2017/2018 zijn er diverse sportclinics waaraan actief deelgenomen kan worden. Het hele evenemententerrein is rolstoeltoegankelijk. En wist u dat we op zaterdag en zondag op het bijterrein de KNHS Roslin Bixie jeugddag hebben voor de allerkleinste ruitertjes?

Fiets de Boer op Zelhem-Halle

Waar:
Fiets de Boer op Zelhem-Halle bij Eetcafe Bi'j Nolda Dr. Grashuisstraat 3 Zelhem.
Wanneer:
Op zaterdag 28 juli start is tussen 10.00-12.00 uur.
Info:
Zaterdag 28 juli 2018 wordt er weer de jaarlijkse fietstocht georganiseerd door de stichting “De Boer Op Zelhem-Halle”. Door de mooie omgeving van Zelhem. De tocht is ongeveer 30/35 km. Aan de route hebben weer agrarische en aanverwanten bedrijven voor ons hun bedrijf opengesteld, zodat er ruimschoots gelegenheid is om diverse bedrijven te bekijken. Wilt u weten welke bedrijven dit zijn, kom dan gezellig meefietsen.Hier ontvangt u een routebeschrijving. Onderweg kunt u genieten van de mooie bedrijven, de prachtige omgeving. Een hapje en drankje .

Terug naar toen: Mondriaan, Sluijters en Spoor herenigd

Waar:
Villa mondriaan Zonnebrink 4, 7101 NC Winterswijk,Gelderland.
Wanneer:
Op 2 maart tot 16 september 2018 di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur.
Info:
Museum Villa Mondriaan brengt drie kunstenaars samen die gezamenlijk ruim 100 jaar geleden een veelbesproken tentoonstelling van hun werk in het Stedelijk Museum Amsterdam organiseerden. Deze drie kunstenaars zijn Piet Mondriaan, die zich ontpopte tot een van de meest invloedrijke kunstenaars ter wereld, Nederlands publiekslieveling Jan Sluijters en de in vergetelheid geraakte kunstenaar Cees Spoor. In Terug naar toen herenigt museum Villa Mondriaan van 2 maart t/m 16 september de drie kunstenaars weer voor het eerst sinds hun tentoonstelling in 1909.

Doesburgsekadedagen

Waar:
De IJsselkade in Doesburg.
Wanneer:
Op 22 en 23 september vanaf 11.00 tot 17.00 uur.
Info:
De Derde DoesburgseKadedagen. Een fantastisch evenement met voor ieder wat wils. Meer dan honderd kramen en foodtrucks staan gezellig zij aan zij op de bovenkade. Diverse terrassen bieden een rustplekje en uiteenlopende zang- en muziekuitvoeringen omlijsten het feest. Aan de benedenkade vindt u sportpresentaties en kinderactiviteiten plus de mogelijkheid tot het maken van een rondvaart op de IJssel. www.doesburgsekadedagen.nl

Opentuindagen 2018

Waar:
Jan de Jagerlaan 2, 6998AN Laag Keppel bij Doetinchem.
Wanneer:
Opentuindagen 2018 24 maart t/m 30 september 2018.
Info:
11-17 uur met een lezing (bij mooi weer: rondleiding) om 14 uur door Trudi Woerdeman Entrée voorjaar €5,- pp incl. koffie/thee. Abonnement: €9,- pp Entrée sept/okt gratis (behalve voor tuinclubs).U bent van harte welkom tijdens (en helaas uitsluitend..) op de volgende data:Bloeiende stinzenplanten 24 / 25 maart 1 / 2 april (Paasweekend) 8 april (zo) 14 / 15 april .Wilde tulpen en late stinzenplanten 22 april 29 april (zo).Bloeiende Camassia's en bosplanten 6 mei . Onze Sterke Bollen Dagen 29/30 september.

Najaarsmarkt 6 oktober 2018

Waar:
Hoederlosweg, Hoenderloseweg 10, 7339 GH Ugchelen.
Wanneer:
Op zaterdag 6 oktober 2018 vanaf 9:00 uur.
Info:
Op zaterdag 6 oktober a.s. organiseert de WerkgroepWaterloopleinmarkt Ugchelen de jaarlijkse najaars rommelmarkt.Ook dit jaar is er weer een groot assortiment goed gesorteerde goederen die de zalen van de Duiker weer geheel vullen. Tijdens deze gezellige binnenmarkt zijn de volgende artikelen te vinden: boeken, platen, cd’s, speelgoed, zilver, schrijfwaren, sieraden, tassen, verzamelingen, potterie, serviesgoed, bestek, pannen en er is ook dit jaar een grote kraam met kerstartikelen.Tijdens de markt is er gelegenheid om een kopje koffie te drinken in de centrale hal.We verhuren geen kramen.

Open tuin dagen 2018 Tuin de Zumpe.

Waar:
Assortimententuin De Zumpe, Rekhemseweg 24, 7004 GL te Doetinchem
Wanneer:
Op 2,7,8 april 5,6,10,21 mei 2,3 juni 7,8 juli 4,5, augustus 1,2 september 6,7 oktober van 11:00 tot 17:00
Info:
Assortimententuin De Zumpe is een tuin van 2.500 vierkante meter en bestaat uit ruim vijfhonderd diverse soorten bomen – heesters – vaste planten. De bomen, heesters en vaste planten zijn allemaal voorzien van naam. Tuin De Zumpe is gelegen aan de rand van natuur- en moerasgebied de Zumpe en grenst tevens aan bosgebied de Wrange (een van de mooiste gebieden van Doetinchem). Komt u gezellig een kijkje nemen tijdens onze Open tuin dagen! www.tuindezumpe.nl

Achterhoeks Oldtimer Museum

Waar:
Meniststraat 33, dinxperlo, Gelderland , Nederland
Wanneer:
vanaf 21 maart tot 28 april van 13:30 tot 17:00.
Info:
Een kleinschalig gezellig museum waar diverse oldtimers te bezichtigen zijn. Vooroorlogs en de "moderne"met een hoog herkenning gehalte.Ook oude radio's en naaimachines en nog veel meer.Open elke zaterdag en de laatste zondag v/d/ maand, 13.30 - 17.00 uur groepen vanaf 5 personen gehele jaar op afspraak. Entree: 4 euro p.p. http

Ongekend Ornament

Waar:
Kasteel huis Bergh Hof van Bergh 8, 7041 AC ‘s-Heerenberg.
Wanneer:
Op 20 april 20118 tot 1 maart 2019.
Info:
In het voorjaar van 2018 gebeurt er iets bijzonders op Huis Bergh. Met een enorme kraan worden zware brokken Baumberger zandsteen op de binnenplaats van het kasteel getakeld.Deze brokken zandsteen vormen samen de originele, rijk versierde, barokke ingangspartij die eeuwenlang de ingang van Huis Bergh sierde. In een frame en onder een overkappingis deze deuromlijsting uit 1700 weer veilig te zien op de binnenplaats van het kasteel.Om dit heugelijke feit te vieren en om een onderbelicht aspect van het kasteel onder de aandacht te brengen wijdt Huis Bergh een tentoonstelling aan Baumberger zandsteen.

Word nu abonnee van Naober!

Klik hier voor de aanbieding
Naoberambassadeurs

Dit zijn Anja en Evelien. Onze ‘Naoberambassadeurs’ die u op de verschillende Er-op-uit evenementen in de regio kunt tegenkomen. In de agenda staat met het Naoberklavertje aangegeven waar en wanneer de dames present zijn.

Naober Nieuwsbrief

Ja, ik wil wekelijks Naobernieuws in mijn mailbox!