Kracht en pracht van het oosten

Er-op-uit in Naoberland - Achterhoek

Er op Uit in Gelderland, Overijssel en Drenthe? Raadpleeg onze altijd actuele agenda!
Wilt u een evenement toevoegen aan de agenda, geef het door via het aanmeldformulier of per e-mail agenda@naober.nl

Klik op de marker (oranje druppel) en u krijgt het evenement in die plaats te zien. In de linker kolom kunt u ook per streek zoeken. Per streek staan hier de er-op-uit activiteiten gebundeld.

Slag om Grolle

Slag om Grolle

Waar:
In de hele binnenstad van Groenlo.
Wanneer:
Van 20 t/m 23 oktober 2017 Tussen 10.00 en 17.00 uur
Info:
Het centrum is op alle dagen afgesloten tussen 09.00 uur en 17.00 uur en ook buiten die tijden om, niet toegankelijk voor auto’s en fietsers.Kaarten kunnen online in de voorverkoop (met korting) of ter plekke aan de kassa gekocht worden.de activiteiten op het slagveld ondergaat de historische binnenstad van Groenlo een metamorfose, waardoor de bezoeker zich ook hier in de 17e eeuw waant. Het straatbeeld wordt mede bepaald door de vele inwoners van Groenlo, die ervoor zorgen dat de gehele binnenstad 1627 ademt. Van het bouwen van een molen tot het drogen van dierenhuiden, www.slagomgrolle.nl

Kinderactiviteiten in de herfstvakantie.

Kinderactiviteiten in de herfstvakantie.

Waar:
Kinderactiviteiten in de herfstvakantie bij Leemland, Koerboom 7a te Groenlo.
Wanneer:
Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen zich weer vermaken bij Leemland.
Info:
Maandag 16 oktober staat in het teken van herfstbladeren speuren. Dinsdag de 17e mag er een houtwolfiguur gemaakt worden. Woensdag 18 oktober kunnen kinderen zich gratis laten schminken. Donderdag de 19e mag er een heksenbezem gemaakt worden en op vrijdag 20 oktober staat er binnen een spellencircuit opgesteld. Met uitzondering van het schminken wordt er een kleine vergoeding gevraagd voor de activiteiten.

Expositie Geldersche Tramwegen.

Expositie Geldersche Tramwegen.

Waar:
Erf't Brewinc aan de IJsselkade 13 in Doetinchem.
Wanneer:
Op zaterdag 2 september om 14.00 uur (opening). T/m oktober.
Info:
Het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum te Doetinchem en verzamelaar van GTW-materiaal Reyer van de Pol uit Gaanderen houden in samenwerking met het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers in september en oktober 2017 een tentoonstelling over de Geldersche Tramwegen (GTW) in de jaren 1934-1977. De opening is op zaterdag 2 september. Aanmelden: via info@ecal.nu of 0314-787078. www.ovsm-doetinchem.nl.

Kleurrijke patronen van Christie van der Haak in Villa Mondriaan.

Kleurrijke patronen van Christie van der Haak in Villa Mondriaan.

Waar:
Villa Mondriaan aan de Zonnebrink 4 in Winterswijk.
Wanneer:
Van 3 augustus tot en met 20 november.
Info:
Na onder andere Miami, Cuba en Den Haag zijn de opvallende patronen van Christie van der Haak vanaf 3 augustus in museum Villa Mondriaan te zien. Het kunstwerk van Van der Haak is een lust voor het oog met speciale combinaties van kleurrijke prints in het gehele Arco-Paviljoen. In haar ontwerp combineert Van der Haak traditionele, uitbundige patronen met hedendaagse designtechnieken. Van der Haak is hiermee de volgende kunstenaar die een bijdrage levert aan de reeks Dutch Design-tentoonstellingen die in het Arco-Paviljoen van het museum worden getoond. www.villamondriaan.nl

19e editie Reurlse Midwinterhoornwandeling.

19e editie Reurlse Midwinterhoornwandeling.

Waar:
Bij Pannenkoekboerderij de Heikamp, Hengeloseweg 2.
Wanneer:
Opn 3 december 2017 van 10:00 tot 16:00 uur.
Info:
Op 3 december is de midwinterhoornwandeling in Ruurlo van 10.00 – 16.00 uur. De start is van 10.00 – 14.00 uur bij Pannenkoekboerderij de Heikamp, Hengeloseweg 2. De route is mede mogelijk gemaakt door samenwerking van: - Staatsbosbeheer, de wandelaars mogen hier deze dag te gast zijn, - Buurtvereniging De Bruil e.o., zij zijn betrokken bij de organisatie en verzorgen o.a. de koek- en zopietenten, - De Midwinterhoornblazers uit Ruurlo en omgeving, - “De Heikamp” als initiatiefnemer en VVV Ruurlo als promotor.

Kerstmarkt Doetinchem 2017

Kerstmarkt Doetinchem 2017

Waar:
De Veentjes en het Schouwburgplein
Wanneer:
8 december vanaf 17.00 uur en 9 december vanaf 12.00uur
Info:
Sfeervolle kerstmarkt met ruim 60 standhouders, foodtrucks, optredens, oude ambachten en nog veel meer . Organisatie Stichting Stadstuinen Doetinchem er iets moois van maken . stadstuinen-doetinchem.nl

Kerstfeest in Kasteel Huis Bergh 2017.

Kerstfeest in Kasteel Huis Bergh 2017.

Waar:
Kasteel huis Bergh Hof van Bergh 8 - 7041 AC ’s-Heerenberg
Wanneer:
Op zaterdag 9 december t/m 7 januari van 12:30 tot 16:30 uur.
Info:
De Rotaryclub houdt haar traditionele kerstmarkt op zaterdag 9 december a.s. van 14.00 tot 18.00 uur.De voorburcht van Huis Bergh is sfeervol verlicht en er staan kramen met kerstproducten, die voor de typerende kerstsfeer zorgen. U kunt die middag tussen 12.30 en 16.30 uur als eerste genieten van de kerstsfeer in en rond het kasteel.Om 13.30 uur verwelkomt de directeur van Huis Bergh u met een glas glühwijn in het kasteel. U betaalt die middag € 7,50 voor het kasteelbezoek inclusief een glas glühwijn. Deze actie is niet geldig in combinatie met andere kortingen.

Honderd Heiligen in Huis Bergh.

Honderd Heiligen in Huis Bergh.

Waar:
Kasteel Huis Bergh aan het Hof van Bergh 8 te 's-Heerenberg.
Wanneer:
Van 21 april tot 1 maart 2018.
Info:
In de laat middeleeuwse kunstcollectie van Huis Bergh bevinden zich heel veel afbeeldingen van heiligen. Patroonheiligen, naamheiligen en hoofdpersonen in boeiende heiligenverhalen. De tentoonstelling in 2017 in Huis Bergh vertelt over de heiligen in de collectie en onderzoekt wat heiligennamen nu nog betekenen. Het levert boeiende verhalen op. In de Zaal met Honderd Heiligen kan de bezoeker zijn eigen heilige opzoeken en zich daarbij (laten) fotograferen.Voor kinderen is er een zoektocht in de collectie naar attributen van heiligen en wordt uitgelegd wat de betekenis ervan is. www.huisbergh.nl

Naoberambassadeurs

Dit zijn Anja en Evelien. Onze ‘Naoberambassadeurs’ die u op de verschillende Er-op-uit evenementen in de regio kunt tegenkomen. In de agenda staat met het Naoberklavertje aangegeven waar en wanneer de dames present zijn.

Naober Nieuwsbrief

Ja, ik wil wekelijks Naobernieuws in mijn mailbox!