Kracht en pracht van het platteland

Sabine

Huisdier

Heerlijk, samen met mijn gezin de heide op. Mijn meiden van vier en vijfeneenhalf vinden dat geweldig. Ze rennen en dollen; net jonge honden die uitgelaten worden. De heide kleurt hier en daar nog paars. Het is een prachtige zondag in Heerde. ’t Voelt als een cadeautje, de laatste zonnestralen, voordat de herfst echt zijn intrede doet. Wij waren overigens niet de enigen met het briljante idee eens even lekker uit te waaien. Er waren veel mensen maar ook paarden en honden op de been. De laatste in alle soorten en maten. Sommigen waren groter dan onze oudste. Ook kwamen er exemplaren voorbij, die heel goed voor cavia door zouden kunnen gaan. Een bont, maar vooral vrolijk gezelschap.

Ikzelf ben opgegroeid met honden om me heen. Mijn moeder was me op een bepaald moment kwijt. Ze had het hele huis doorzocht, maar ik was niet binnen. Ik was in het hondenhok dat buiten stond gekropen. Lekker chillen (hoewel dat woord toen nog niet bestond) met mijn grote harige vriend. Ooit heb ik onze bastaardhond – een kop groter dan ik met mijn vijf jaar – ‘verpleegd’. Het verband zat werkelijk overal. Hij liet echt alles toe, zo’n lieve lobbes. Honden, ik ben er dol op. Helaas is er in mijn leven op dit moment geen ruimte om mijn liefde voor de viervoeter te belijden. Mijn man is namelijk niet zo gesteld op Canis canis. Als kind is hij ooit aangevallen door zo’n beest en
sindsdien wantrouwt hij ze. Met name de wat grotere exemplaren. Ook mijn dochters moeten er niet veel van hebben, hoewel het beter gaat nu ze wat langer worden en ik ze mijn liefde voor de hond probeer bij te brengen.

Als het geen hond wordt, in ieder geval niet de komende decennia, wat dan wel? We wonen op een prachtige boerderij in de IJsseldelta. Ruimte genoeg. Daar horen naast de muis, de muskusrat en de bevers die aan de overkant van ons huis bivakkeren – en onze twee goudvissen in de keuken niet te vergeten – wel een paar dieren bij. Ik probeer een manier te bedenken hoe en wanneer ik de wereldberoemde Welsumer kippetjes in onze tuin krijg. Zelf ben ik erg tevreden over mijn plan. Nu de rest nog.


  Plaats een reactie

  Word nu abonnee van Naober!

  Klik hier voor de aanbieding
  Sabine Uitslag

  Sabine Uitslag (42) is oud-Kamerlid van het CDA, gezondheidswetenschapper en verpleegkundige met een warm hart voor mensen en de zorg. Ze is nu bestuursvoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en runt haar eigen zorgmarketing- adviesbureau. Ze is getrouwd met Menno en de trotse moeder van Anna-Belle (4) en Isa-Beau (2). Sabine is vaak verhuisd, maar woont alweer een poosje in Welsum, een prachtig dorp in de IJsselvallei.

  Naober Nieuwsbrief

  Ja, ik wil wekelijks Naobernieuws in mijn mailbox!