Kracht en pracht van het platteland

Naober Nieuws

Harman overleden

Onder geweldige belangstelling is zaterdag 17 juni Harrie Kemperman in zijn woonplaats Westervoort begraven. Een week eerder was hij op 87-jarige leeftijd overleden. Als Harman verzorgde hij in Noaber een rubriek met prachtige tekeningen van erfgoed uit het oosten van het land. Die tekeningen in geheel eigen stijl voorzag hij van mooie informatieve tekst in zijn Liemerse streektaal.
In het jubileumnummer van Naober dat in juni is verschenen staat een hommage aan Harrie Kemperman met daarbij een selectie van zijn tien mooiste tekeningen. Ze laten zien wat een bijzondere tekenaar hij was.
Harrie Kemperman genoot in Westervoort en omgeving bekendheid als mede-oprichter en ere-voorzitter van de Historische Kring, hij was jarenlang dorpsdichter en in Arnhem verzorgde hij vanaf de oprichting een optreden bij de carnavalsvereniging On-Ganse. Voor dagblad De Gelderlander en later De Stentor maakte hij samen met journalist Harrie Blanken tekeningen en gedichtjes van mooi erfgoed en onbekende mooie plekjes van de Achterhoek en de Liemers.
Bij zijn begrafenis werd eens temeer duidelijk wat een bijzondere man Harrie Kemperman was met zijn innemende persoonlijkheid, zijn positieve kijk op alles en zijn inzet voor de samenleving. We zullen hem missen.


    Plaats een reactie

    Word nu abonnee van Naober!

    Klik hier voor de aanbieding