Kracht en pracht van het oosten

Inspiratie

Hier vindt u de leuke sfeermakers uit de Naober Nieuwsbrief om van uw huis een echt thuis te maken. Of leuke knutselideeën om samen met uw (klein-) kinderen te maken. Maar ook voor de handige doe-het-zelvers hebben we af en toe een leuke klus.


Binnenkieken in Villa Sonnevanck

Ellen Rebergen is niet bang voor rood, geel en blauw. Ze gaf de wanden van haar herenhuis in Ellecom uitgesproken kleuren en bonte patronen. Ook de meubels en accessoires die ze verzamelde in Villa Sonnevanck zijn niet bepaald muurbloempjes.

Ellen en Stefan Rebergen droomden van een grote woonkeuken. Een fijne, ruime en lichte plek waar je de hele dag kunt vertoeven. Met genoeg plek voor een lange eettafel en een hele rij stoelen. Een groot fornuis, om favoriete Italiaanse en Aziatische gerechten te bereiden en een breed werk- en spoeleiland. In Villa Sonnevanck in Ellecom kwam twaalf jaar geleden de droom uit. “Dit huis stond al twee jaar te koop”, vertelt Ellen. “Het was een beetje een spookhuis, verstopt achter de coniferen. Toch waren we nieuwsgierig. Binnen was alles donkerbruin, heel ongezellig. Wel had het heel veel sfeer: een authentieke trappartij, een mooie serre, ornamentenplafonds, granieten vloeren. Toen we eenmaal in de keuken stonden, wisten we: dit is ’m!”

Meubels: “Ik kom graag bij de Kringloop in Doesburg. Dat is echt een topper.” www.2switch.nl

Woonaccessoires: “Bij Bos en Heij, in de zeven straatjes in Arnhem, kan ik niet weggaan zonder iets te kopen. Ze serveren er ook heerlijke koffie. Ook vind ik het heel inspirerend om rond te neuzen in de wijk Klarendal. Daar zitten veel leuke jonge ontwerpers. www.bosenheij.nl en www.modekwartier.nl

Wandbekleding: “In onze keuken hangt het modulaire wandsysteem van Dock Four uit Nunspeet. Dat kun je helemaal zelf samenstellen uit verschillende materialen en functies, zoals opbergmogelijkheden en klokken.” www.dockfour.nl

Sfeermaker in de woonkamer is het kleed van www.rozenkelim.nl.
Op de wand kleur De Medici van Carte Colori, de taftzijden gordijnen zijn van favoriet merk Designers Guild.
In de keuken een opvallend wandpaneel van Dock Four met een print van werk van Jan Davidsz. de Heem uit de Rijksmuseumcollectie.
Het kastje met zinken blad is handgemaakt van gebogen beukenhout. De stoeltjes zijn van B&B Italia.
De bewoners vervingen de jaren zeventig-schouw door een oud marmeren exemplaar.
Rechts in de hal de dierbare spiegel. Ellen gaf de kussens van de leren bank een nieuwe stof van Designers Guild.
In de serre staat een kastje van opa dat Ellen in de kleur Celadon van VT Wonen verfde.
De oude slaapkamer van dochter Juul heeft in de nok een speelse raampartij.


Plaats een reactie

Naober Nieuwsbrief

Ja, ik wil wekelijks Naobernieuws in mijn mailbox!