kracht en pracht van het oosten

Er-op-uit in Naoberland - Veluwe

Er op Uit in Gelderland, Overijssel en Drenthe? Raadpleeg onze altijd actuele agenda!
Wilt u een evenement toevoegen aan de agenda, geef het per e-mail door agenda@naober.nl

Klik op de marker (oranje druppel) en u krijgt het evenement in die plaats te zien. In de linker kolom kunt u ook per streek zoeken. Per streek staan hier de er-op-uit activiteiten gebundeld.

Natuurfotografie-excursie op het Hulshorsterzand

Natuurfotografie-excursie op het Hulshorsterzand

Waar:
Hulsthorsterzand in Hulshorst
Wanneer:
Zaterdag 14 maart
Info:
Natuurmonumenten houdt van 10:30 uur tot 12:30 uur een natuurfotografie-excursie met uitleg over fotograferen in de natuur. Het vertrekpunt is de parkeerplaats van Hof van Hulshorst in Hulshorst. Deelname kost € 5,- voor leden van Natuurmonumenten en € 8,- voor niet-leden. Wie mee wil, kan vooraf een ticket kopen. De tocht is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. www.natuurmonumenten.nl

Boekenmarkt Brummen

Boekenmarkt Brummen

Waar:
Café restaurant Concordia, Engelenbergerlaan 1 in Brummen
Wanneer:
Vrijdag 13 maart van 14.00 tot 20.00 uur en zaterdag 14 maart van 10.00 tot 15.00 uur
Info:
Op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart wordt er een grote markt gehouden met boeken, platen, puzzels en tijdschriften.

Lammetjes aaien

Lammetjes aaien

Waar:
Schaapskooi de Loenermark
Wanneer:
Zondag 15 maart
Info:
Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert van 10.30 uur tot 16.00 uur de jaarlijkse lammetjesdag. Er zijn dan zo’n 200 schapen en 150 lammetjes te bewonderen. De schapen lopen met hun lammetjes tussen de bezoekers lopen. De lammetjes mogen geaaid worden en er is schapenvoer te koop. Daarnaast zijn er ook tal van andere activiteiten zoals schapen drijven, ponyritjes en hutten bouwen. Ook zijn er excursies met de boswachter en verkopen diverse standhouders schapen- en streekproducten. De entree van de lammetjesdag zelf is gratis, een aantal activiteiten tijdens de dag niet. Voor het parkeren wordt een bijdrage van € 3,00 per auto gevraagd. Fietsers en wandelaars hebben gratis toegang. Reserveren is niet nodig. www.glk.nl

Hulsbeekdag

Hulsbeekdag

Waar:
Oldenzaal
Wanneer:
Zondag 12 april van 11.00 tot 17.00 uur
Info:
Alweer voor de vijfde keer wordt de Hulsbeekdag georganiseerd. In en rond de vijvers kan er deelgenomen worden aan outdoor activiteiten, zoals kajak varen, outdoor lasergamen, paintballen, paardrijden, karten en quadrijden of kunt u kennis maken met diverse verenigingen die Het Hulsbeek delen. Zoals de Oldenzaalse Wielerclub, Oldenzaalse Hengelsportvereniging, Oldenzaalse IJsclub, Laac Twente en nog veel meer. Bent u een kunstliefhebber dan is de Hulsbeekdag zeker iets voor u! Een Kunstmarkt met een hoofdletter K zal deze dag niet ontbreken.

Primavera Lentemarkt

Primavera Lentemarkt

Waar:
Hattem
Wanneer:
Zaterdag 25 april van 11.00 tot 17.00 uur
Info:
Op zaterdag 25 april wordt er een Primavera Lentemarkt gehouden in Hattem. Naast een Bloemen – en smaakmarkt zijn er ook muziekoptredens, workshops en activiteiten voor kinderen.

Pinkster Kunstmarkt Brummen

Pinkster Kunstmarkt Brummen

Waar:
Brummen
Wanneer:
Zondagmiddag 24 mei van 14.00 tot 19.00 uur
Info:
Zondagmiddag 24 mei van 14.00 tot 19.00 uur, vindt er in het karakteristieke centrum van Brummen de eerste Brummense Pinkster Kunstmarkt plaats. Naast de Kunstmarkt op zondag is ook de TheaterEtappe op het Marktplein in Brummen. Het hele weekend zijn hier gevarieerde optredens in de beslotenheid van verschillende theaterwagens. Daarbij is het Theaterterras waar het heerlijk eten en drinken is. Genieten van kunst, theater en eten.

Pure Pinksterfair

Pure Pinksterfair

Waar:
Kasteel de Cannenburch in Vaassen
Wanneer:
Zondag 24 en maandag 25 mei van 10.00 tot 17.00 uur
Info:
Op zondag 24 en maandag 25 mei wordt De Pure Pinksterfair gehouden. Natuur, tuin en cultuur zijn de thema’s en deelnemers die op deze gebieden actief zijn presenteren zich hier in een prachtige ambiance. Beleef het groene en eerlijke gevoel te midden van de rododendrons in het prachtige park van kasteel de Cannenburch. Al wandelend wordt u verrast door bijzondere demonstraties. Denk daarbij aan ganzendrijven, demonstratie roofvogels door de valkenier, jachthoornblazers en jachthonden. Ontdek het uiteenlopende assortiment van de ruim 100 exposanten. Passend bij Groei & Bloei zijn er vanzelfsprekend vele kwekerijen aanwezig, maar natuurlijk ontbreken ook standhouders met woonartikelen, brocante, gezondheidsartikelen, sieraden en artikelen ten bate van ideële doelen niet. Proef de lekkernijen en laat u -samen met uw kinderen- inspireren door een lezing of workshop. Dit alles onder het genot van een muzikale omlijsting. www.depurepinksterfair.nl

Naoberambassadeurs

Dit zijn Anja, Evelien en Margreeth. Onze ‘Naoberambassadeurs’ die u op de verschillende Er-op-uit evenementen in de regio kunt tegenkomen. In de agenda staat met het Naoberklavertje aangegeven waar en wanneer de dames present zijn.

Naober Nieuwsbrief

Ja, ik wil wekelijks Naobernieuws in mijn mailbox!